Maşini fără airbaguri şi cu motoare întoarse la Euro 2. S-a aflat din surse cum vor fi simplificate modelele Lada

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

S-au făcut publice prime informaţii despre modul în care AvtoVAZ intenţionează să simplifice și să substituie echipamentul maşinilor Lada în legătură cu deficitul de componente electronice care s-a înrăutățit de la sfârșitul lunii februarie. A agravat situaţia şi ultimele decizii anunţate de Renault Group.

Ruskii Avtomobili, cu referire la sursele sale de informaţii, scrie că simplificarea va afecta doar modelele originale rusești ale Lada: Granta, Niva Legend, Niva Travel și Vesta.

De exemplu, în cazul modelului Granta, acesta va fi vândut în cea mai simplă echipare fără lucruri elementare precum ABS, ESP, airbaguri și complexul SOS “ERA-GLONASS”. În plus, modelul va fi lipsit de unul sau doi senzori de oxigen în sistemul de evacuare, astfel încât propulsorul nu va mai corespunde normelor Euro 5, ci Euro 2! Vor mai fi simplicate unitatea de control a motorului și firmware-ul său.

Grupul de furnizori Renault pentru acest model va fi înlocuit de companii pur rusești. Deocamdată există o problemă cu centurile de siguranță, furnizorul acestora fiind KSS (fosta Takata), dar se caută alternative.

Ruskii Avtomobili mai scrie că Ministerul Industriei și Comerțului din Federația Rusă a garantat producătorilor auto interni că va legaliza orice simplificare rezonabilă a construcţiei autovehiculelor, doar de dragul funcţionării stabile a fabricilor. Prin urmare, nu se așteaptă probleme cu certificarea: fie se vor aduce modificări Reglementărilor Tehnice, fie se vor alege cu o permisiune directă, ca în cazul celor de la KAMAZ, care deja produc maşini cu motoare Euro 2.

Vânzările de modele Granta radical simplificate vor începe în mai 2022. Exact aceleași schimbări sunt așteptate pentru modelele Niva şi în viitor pentru Vesta. Ca urmare, programul de producție al AvtoVAZ, care vizează doar aceste patru modele, se va menţine la un nivel semnificativ – 720.000 de unităţi pe an. SKP “Kalina” (unde se asamblează acum Granta) poate produce 300.000 de mașini pe an, a 3-a linie cu Niva – 220.000, iar fabrica din Ijevsk, dacă va forţa lucrurile, este capabilă să producă 200.000 pe an. Acest lucru înseamnă mult mai mult decât se produce acum.

În ce priveşte modelele Largus și XRAY, acestea vor rămâne neafectate de procesul de simplificare. Cele două sunt construite pe platforma B0 şi sunt legate rigid de furnizorii Renault.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/