Mick Schumacher a fost dat afară de la Haas! Cine îi va lua locul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această dimineaţă, Haas F1 Team și Mick Schumacher au anunţat că se vor despărți la finalul Campionatului Mondial de Formula 1 FIA 2022. Vestea i-a şocat pe cei mai mulţi fani.

Mick s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că nu s-a putut prelungi contractul, probabil din cauza că administratorii echipei au avut de cheltuit mulţi bani din cauza accidentelor în care pilotul a fost implicat. Speră totuşi la o revenire.

Pilotul german s-a alăturat echipei americane în decembrie 2020, după ce a câștigat campionatul de Formula 2 în acel an. De-a lungul a două sezoane complete în F1, Schumacher a obținut cel mai bun rezultat la Marele Premiu al Austriei (locul 6), la o săptămână după ce a obţinut un loc 8 la Marele Premiu al Marii Britanii din acest an.

Schumacher se află în prezent pe locul 16 în clasamentul piloților din 2022, cu 12 puncte active.

În acelaşi timp s-a anunţat cine vine în locul lui Mick. Haas F1 Team a semnat cu germanul Nico Hülkenberg pentru sezonul din 2023! Coechipier îi va fi danezul Kevin Magnussen.

Hülkenberg (35 de ani), un veteran în Formula 1 cu 181 de starturi și câștigător al cursei 24 Hours of Le Mans din 2015 cu Porsche, revine cu normă întreagă în acest sport anul viitor, după ce ultimele două sezoane a fost pilot de rezervă pentru Aston Martin F1 Team.

Campion la Cupa Mondială de Motorsport A1GP cu A1 Team Germania în 2006-2007, Hülkenberg a câștigat apoi Seria Euro de Formula 3 din 2008, urmată de Seria GP2 din 2009 (acum numită Formula 2) – ceea ce a determinat o absolvire rapidă în Formula 1 pentru 2010.

După ce a concurat pentru Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point și Aston Martin, Hülkenberg a acumulat 521 de puncte în carieră în Formula 1 – inclusiv un pole position (Brazilia 2010), două cele mai rapide tururi și un best-finish de trei ori. Germanul are un CV de calificare care include 94 de apariții în Q3.

Un vârf al carierei – locul șapte în clasamentul piloţilor – a venit cu Renault în sezonul din 2018.

Grila piloţilor pentru sezonul din 2023 este aproape completă acum. Misterul este cine va fi luat la Williams? Indicii că ar fi locul pentru Mick Schumacher nu au fost şi nu sunt deocamdată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/