Moldova: Comparativ cu anul trecut, mai mulți șoferi au marcat Revelionul inclusiv în stare de ebrietate la volan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În zilele de odihnă, începând de vineri seara și până pe 2 ianuarie, inspectorii de patrulare ai INSP au fixat și documentat peste 2.600 de încălcări din domeniul circulației rutiere. Din păcate, nici acest Revelion nu a putut fi lipsit de șoferi care s-au urcat în stare de ebrietate la volan: 29 de persoane au fost înlăturate de cârma autovehiculelor, 19 fiind în stare de ebrietate avansată.

În această perioadă au mai fost depistați 1.244 de vitezomani, 645 de conducători auto care nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor, 232 care au uitat că mașinile au centuri de siguranță, 502 care au oprit în locuri interzise și alți 57 care au ignorat prevederea de a acorda prioritate pietonilor.

Printre altele, polițiștii de patrulare au intervenit în 374 de cazuri, solicitări parvenite la Serviciul Unic 112.

Acum un an, circa 2.000 de polițiști din întreaga țară s-au aflat la datorie în noaptea dintre ani, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență. Polițiștii de patrulare au înregistrat atunci peste 800 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Pe lângă cel puțin 300 de vitezomani au fost găsiți, în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie, opt conducători auto în stare avansată de ebrietate la volan, iar în perioada 1 ianuarie – 2 ianuarie: 20 de conducători auto, dintre care 18 în stare avansată, iar trei au refuzat testarea alcoolscopică.

Cmentariile sunt închise