Motivul pentru care Dacia nu va pune şi oferi dotări opționale scumpe pe modelele sale

Modelele Dacia nu vor primi nici în viitor sisteme sofisticate de asistență a șoferului sau alte opțiuni moderne, aşa cum obișnuiesc să ofere alţi producători auto!

Potrivit directorului de produse Andreea Guinea, citată de Autocar, clienții companiei nu sunt încă pregătiți să plătească suplimentar pentru acestea, însă mașinile mărcii româneşti vor continua să fie moderne.

Managerul a menționat că persoanele interesate de produsele Dacia apreciază stilul, motiv pentru care mașinile românești nu mai sunt plictisitoare. Noile opțiuni și funcții apar pe acestea doar dacă sunt garantate că vor fi necesare potențialilor proprietari.

În același timp, compania nu poate ignora cerințele legale, astfel încât progresul este inevitabil, dar se face extrem de rațional. Dacia își va menține angajamentul față de structurile de prețuri accesibile pentru întreaga sa gamă de modele, chiar și pe fondul presiunii crescânde din legislația de mediu și siguranță.

În viitorul apropiat sau poate chiar niciodată nu vom vedea motorizări plug-in hybrid pe maşinile Dacia, asta pentru că sunt scumpe, însă unele mild hybrid sau hibride în toată regula vor exista. Noul Dacia Jogger va da tonul în acest sens, însă modelul va fi lipsit de un sistem de tracţiune integrală.

În ceea ce privește siguranța, vehiculele Dacia protejează tot mai bine șoferul și pasagerii odată cu lansarea diverselor actualizări sau a noilor generaţii. Însă, pentru a obține un rating EuroNCAP cu un număr mare de stele, sunt necesare numeroase și complexe sisteme de siguranță activă, care cresc mult costul mașinii.

Cmentariile sunt închise