Omagiu modern pentru o legendă. Acest Porsche 911 este complet electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimii ani, de când a luat un avânt procesul de electrificare în masă a parcului auto internațional, au apărut pe piață mai multe companii care schimbă unitatea de propulsie clasică pe una complet electrică. Everrati Automotive Limited este una dintre ele, iar cel mai nou produs pus la dispoziție este descris drept cel mai electrificat Porsche axat pe șofer, un omagiu adus unei legende.

Lansat în 1993, Type 964 RSR 3.8 este una dintre cele mai rare variante ale lui Porsche 964, doar 51 de exemplare fiind produse vreodată. La vremea respectivă, modelul a reînviat o emblemă Porsche din motorsport, care a apărut pentru prima dată pe 911 Carrera RSR din 1973, fiind urmată pe modele în caroserii 996, 997, 991 axate pe circuit.

Din fericire, Everrati nu a stricat nicio mașină originală, ci a luat drept bază un simplu 911 (964) cu o caroserie îngustă pe care l-a restaurat întâi. În habitaclul formatat a fost montată o cușcă de protecție și doar două scaune ușoare care combină fibra de carbon și pielea naturală.

La exterior a primit un set de jante ușoare HRE de 18 inchi, în timp ce caroseria atrăgătoare din fibră de carbon se mândrește cu un pachet aero complet nou, care include un spoiler spate mai mare, inspirat de legendarul 964 RSR, împreună cu un splitter inferior frontal revizuit.

Sub ”piele” se află un nou pachet de baterii de 63 kWh de calitate OEM și un sistem de gestionare a bateriei, parte a unui sistem Gen2, care aduce mai multe progrese față de sistemul Everrati Gen1, oferind suplimentar un sistem nou și mai performant de răcire, dar și o versiune mai rafinată a controlerului și software-ului, îmbunătățind performanța și eficiența.

Se menționează despre prezența câtorva motoare electrice de înaltă performanță de calitate OEM care furnizează putere roților posterioare printr-un custom diferențial cu alunecare limitată. Puterea generată este de puțin peste 500 de cai, deși opțional există un Performance Package care ar putea crește cifrele. Versiunea de bază va putea asigura o autonomie de peste 322 km și o accelerație 0-97 km/h în 3.7 secunde.

Acest omagiu pentru RSR mai dispune de TracTive, un sistem de suspensie activă și adaptivă premium, controlată electronic, care oferă mai multe setări concepute pentru a optimiza și îmbunătăți dinamica de condus, confortul și performanța, fie pe șosea, fie pe pistă.

Mai aflăm că are standard un Carbon Pack, sistem complet de navigație, radio DAB+, Bluetooth, Apple Car Play, sistem de climatizare nou și modernizat, un panou de bord modernizat cu cinci cadrane, etc.

Noul model, precum toate variantele bazate pe 964 din portofoliu companiei, care a fost proiectat și optimizat CAD, care are o greutate și o distribuție a greutății apropiată de original, va fi construit manual pentru o piață internațională de către partenerul de producție Aria Group, cu sediul în Irvine, California. Prețul se comunică la solicitare.

Încă o mențiune importantă pe final este că proiectele Everrati mențin integritatea structurală. Cu alte cuvinte, conversia este reversibilă, menținând valoarea și opțiunile pentru viitor!

Cmentariile sunt închise