Recomandările Poliţiei în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în capitală şi în ţară

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În contextul deconectărilor masive a energiei electrice, care au avut loc în această după amiază în toată țara şi eventual s-ar mai putea întâmpla, Poliţia vine cu apel către cetățeni să-și păstreze calmul și să țină cont de o serie de recomandări!

🔴 În special, după lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile, se solicită pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc; în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi.

🔴 Aveți grijă de copii și vârstnici;

🔴 Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure;

🔴 Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări şi evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate;

🔴 Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului. În această manieră hoții prin smulgere nu vor putea acționa;

🔴 Sporiți atenția și traversați străzile/drumurile numai după ce sunteți sigur că o puteți face în siguranță.

Toate subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței cetățenilor. În caz de necesitate apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata