Şeful Stellantis spune când vor veni pe piaţa europeană maşinile electrice accesibile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Grupul auto franco-italian Stellantis a ajuns la concluzia că în prezent nu poate produce în Europa vehicule electrice cu preţuri accesibile şi de aceea se uită la alte zone cu costuri reduse de producţie, precum India, a declarat directorul general de la Stellantis, Carlos Tavares, transmite Reuters.

Dacă India va îndeplini ţintele Stellantis în materie de calitate şi costuri până la finele lui 2023, aceasta ar putea deschide calea pentru exportul de vehicule electrice spre alte pieţe, a precizat Carlos Tavares, directorul general al grupului care deţine mărcile Peugeot, Fiat şi Chrysler.

„Până acum, Europa nu este capabilă să producă vehicule electrice accesibile. Deci există o mare oportunitate pentru India să fie capabilă să vândă vehicule electrice la preţuri accesibile, protejând profitabilitatea”, a spus Carlos Tavares la o întâlnire cu jurnaliştii de săptămâna trecută.

Stellantis investește puternic în vehiculele electrice şi intenţionează să producă zeci de modele electrice în următorul deceniu, dar luna trecută Carlos Tavares a avertizat că primele vehicule electrice pe baterii care să fie accesibile (în afara celor chineze) vor fi lansate abia peste cinci-şase ani.

Cu prilejul primei sale vizite în India, de la numirea în postul de CEO al Stellantis, Carlos Tavares a precizat că grupul franco-italian lucrează încă la un plan cu privire la exporturile de vehicule electrice din India, dar că deocamdată nu a luat nicio decizie.

Posibilitatea ca Stellantis să parieze pe India vine într-un moment în care constructorii chinezi de vehicule electrice câştig teren în Europa şi intenționează să câştige noi clienţi cu autoturismele lor accesibile, după ce şi-au devansat majoritatea rivalilor străini acasă, în China, țara care reprezintă actualmente cea mai mare piaţă din lume pentru vehiculele electrice.

„Există tensiuni crescute între China şi Occident. Asta va avea consecințe în termeni de afaceri. Puterea care este cel mai bine plasată pentru a profita de această oportunitate este, desigur, India”, a spus Tavares.

Stellantis îşi produce deja propriile sale motoare şi baterii pentru vehiculele electrice şi are planuri pentru a produce şi celule de baterii. Tavares a spus că Stellantis vrea ca şi în India să-şi achiziţioneze local componentele pentru vehiculele electrice, inclusiv, bateriile, pentru a putea fi astfel competitiv în termeni de costuri şi preţuri.

„Astăzi, vehiculele electrice sunt în primul rând o problemă de accesibilitate. Nu sunt o problemă care are legătură cu tehnologia”, a concluzionat Tavares.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, FIAT şi Opel. Anul trecut, grupul a realizat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

Producătorul auto intenționează să lanseze primul său EV în India, o versiune electrică a lui Citroen C3, la începutul anului viitor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/