(foto) Spargerile de mașini din Chișinău sunt la ordinea zilei! Numărul plângerilor înregistrate în acest an

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tot mai multe cazuri de spargere a automobilelor pe străzile din capitală devin cunoscute inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare. Cele mai recente situaţii au fost înregistrate chiar în centrul capitalei, pe strada Tricolorului şi Alexei Mateevici.

Pe strada Tricolorului, pe lângă o Mazda înmatriculată în stânga Nistrului, fără geamuri au mai rămas cel puţin un Porsche Cayenne şi o Skoda Kodiaq.

Ne-am interesat să aflăm cât de des este înregistrată o astfel de infracțiune în Chişinău şi iată ce am aflat.

Conform ofiţerului de presă al Poliţiei Capitalei, Nina Dubovca, până ieri, de la începutul anului curent, au fost înregistrate 469 spargeri! Pentru comparație, în 2021, an în care s-au mai resimţit consecinţele pandemiei de COVID-19 şi care i-a mai ţinut pe mulţi în case, răufăcătorii au avut “mai multe zile de concediu” – 398 de cazuri (în perioada 1 ianuarie – 19 decembrie 2021).

Datele statistice mai arată perioada de timp când hoţii de bunuri din maşini îşi intensifică activitatea. În 2022, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în lunile octombrie (59), noiembrie (47) şi decembrie (35, până pe 18 decembrie). De cealaltă parte, cele mai puţine cazuri au fost în lunile ianuarie, iulie şi iunie (sub 30).

În contextul celor spuse, pentru că mai urmează câteva săptămâni festive şi mai multă lume va petrece mai mult timp prin case decât pe drumuri, lăsând mașinile afară şi fără supraveghere, recomandarea rămâne de a folosi sisteme de alarmă (dacă nu aveţi unul) şi luarea tuturor bunurilor, mai ales a celor lăsate la vedere, pentru a minimiza “atractivitatea” maşinii dvs şi riscul spargerii acesteia. Fiţi prudenţi!

Cmentariile sunt închise