Ştiai asta? Poţi primi amendă dacă intri pe un autobahn german cu insuficient combustibil în rezervor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fapt curios pe care poate mulţi nu-l știau. În Germania este o ilegalitate să circuli pe celebrele sale autostrăzi cu insuficient combustibil în rezervor sau pe terminate!

Este o circumstanță (ce poate fi prevenită) care duce la oprirea pe autobahn, o altă neregulă – oprirea, parcarea, întoarcerea și deplasarea în marşarier pe astfel de drumuri sunt strict interzise!

În plus, dacă oprirea din această cauză are loc pe o porţiune fără limită de viteză, există riscul producerii unui accident rutier.

Amenda pentru o astfel de încălcare constituie maxim 70 de euro + puncte de penalizare.

FOTO: instagram.com/outlineauto

În prezent Germania are aproape 10.000 de km de autobahn-uri și o rețea extrem de bine dezvoltată de autostrăzi mai mici. Cele mai multe benzinării locale sunt deschise de la 8:00 la 20:00, deşi în unele oraşe mari şi pe autostrăzi există unele care funcţionează 24/24.

În 1952, guvernul Germaniei de Vest a abolit limita maximă de viteză pe autobahn, lăsând-o la latitudinea autorităților regionale. Astăzi, secțiuni de autostradă fără limită de viteză încă există şi sunt o carte de vizită a ţării, dar un nou sondaj sugerează că este în creștere numărul localnicilor care şi-ar dori să schimbe acest lucru. Mai mult, s-a dovedit că părerea lor nu are de-a face nimic cu siguranța, ci cu grija faţă pentru mediu.

Conform unui sondaj recent, 60 la sută dintre germani ar susţine introducerea limitei de viteză pe autostradă la aproximativ 130 km/h şi doar 38 la sută ar fi pentru lipsa oricăror limite. Viteze mari de deplasare înseamnă un consum mai mare de combustibil și, ca urmare, o cantitate mai mare de emisii nocive. Impunerea unor limite ar putea reduce emisiile de carbon ale Germaniei cu două milioane de tone pe an.

Totuşi, în toamna lui 2019 membrii Bundestag-ului german şi-au spus cuvântul:

Cmentariile sunt închise