Studiu: Alimentarea camioanelor electrice va necesita energie cât pentru un mic oraş

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dezvoltarea vehiculelor comerciale grele cu tracțiune electrică, în viitorul apropiat, ar putea să încetinească din cauza lipsei de infrastructură. Concluzia vine dintr-un studiu efectuat de operatorul american National Grid.

În 2035, pentru o staţie care va deservi încărcarea camioanelor electrice, va fi necesară energie electrică cât pentru un mic oraș, iar operativ astfel de stații nu vor fi posibile de creat.

Potrivit cercetătorilor, conectarea stației de încărcare la o rețea cu o capacitate mai mare de 5 megawați durează până la 8 ani, iar costul creării sale este estimat la zeci de milioane de dolari.

În consecință, piața de camioane electrice s-ar putea confrunta în mod neașteptat cu restricţii, însă nu din cauza producătorilor sau clienţilor, ci din cauza lipsei de infrastructură capabilă să furnizeze în acelaşi timp şi într-un singur loc o cantitate mare de energie electrică.

Pentru comparaţie, consumul unei staţii pentru automobile electrice uşoare a fost comparată cu cea necesară alimentării unui mare stadion sportiv. La acest nivel se va ajunge până în 2030, pe fondul popularizării electromobilelor.

Concluzia celor de la National Grid este că e necesar să se înceapă acum pregătirea infrastructurii rutiere pentru perioada de tranziţie: „Întreprinderile comunale trebuie să înceapă să acționeze cu o jumătate de deceniu mai devreme decât producătorii de camioane, deoarece în prezent o astfel de infrastructură este într-o fază incipientă.”

National Grid își bazează previziunile pe studiul situației actuale privind stațiile de alimentare pentru truck-uri cu motoare tradiționale cu ardere internă, situate pe autostrăzile transnaționale din Statele Unite ale Americii.

[embeddoc url=”https://www.nationalgrid.com/document/148621/download”]
[embeddoc url=”https://www.nationalgrid.com/document/148616/download”]

Cmentariile sunt închise