Toyota Land Cruiser 70 a ajuns să fie cea mai rară mașină nouă din Australia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor nu poate face față cererii pentru SUV-ul clasic cu cadru Land Cruiser 70. Coada pentru această mașină produsă din 1984 s-a întins timp de doi ani și jumătate, până la sfârșitul lui 2024! Este vorba despre versiunea cu volan pe dreapta pentru piața australiană, care, totuși, este cea mai mare pentru acest model.

Drive scrie că, la moment, LC 70 este cea mai rară mașină nouă din Australia. Pentru comparație, majoritatea mașinilor noi şi moderne au liste de așteptare cuprinse între trei și 14 luni.

Dealerii contactați de Drive au spus că, pe baza ratelor de producție actuale și a previziunilor, va dura mai mult de doi ani pentru a onora comenzile plasate astăzi.

Pe de o parte, există o cerere mare constantă pentru Land Cruiser 70, iar pe de altă parte, din cauza unei întreruperi în furnizarea de componente electronice, chiar și producția unui astfel de model învechit a avut de suferit. Toyota spune că speră să onoreze cât mai repede comenzile clienților pentru SUV-ul clasic.

Land Cruiser 70 este produs în prezent doar la uzina din Portugalia. Gama de variante ale caroseriei include un SUV cu cinci uși, pickup-uri cu o cabină cu unul sau două rânduri de scaune, precum și versiunea Troop Carrier cu ampatament lung şi trei uşi. 

Linia de motoare este formată dintr-un V6 1GR-FE de 4.0 litri pe benzină (228 CP şi 370 Nm) și un V8 turbodiesel 1VD-FTV de 4.5 litri (205 CP şi 450 Nm) sau o unitate diesel de 4.2 litri (şase cilindri, până la 170 CP şi 380 Nm). Oferta de motoare depinde mult de piață, iar în aceeași Australia preferat este dieselul.

Toate propulsoarele sunt combinate cu o transmisie manuală cu cinci trepte și cu tracțiune integrală part-time. Cutia de transfer include un demultiplicator și un diferențial blocabil.

La sfârșitul anului curent, Land Cruiser 70 va suferi o altă actualizare – din cauza înăspririi cerințelor de certificare, mașinile pentru Australia vor avea deja airbaguri tip perdea şi unele pentru genunchi, scaune frontale optimizate și o capotă mai sigură pentru pietoni.

Toyota Land Cruiser 70 este vândut nu numai în Australia, dar este livrat oficial şi în țările din Orientul Mijlociu sau Africa. Vechiul SUV este produs cu volan și comenzi atât pe dreapta, cât și pe stânga.

Cmentariile sunt închise