(update) Trafic intensiv la frontiera moldo-română. Autoritățile imploră călătorii să nu aleagă doar vămile Sculeni și Leușeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 15:30)


(update 14:15)


(update 12:20)


(11:00) Trafic intensiv la frontierele Republicii Moldova, mai ales la cea moldo-română. Un flux mare de călători se menține timp de câteva zile consecutiv, acum în perioada sărbătorilor, însă numărul a crescut considerabil mai ales din dimineața zilei de 2 ianuarie, când autoritățile au raportat cozi mari până seara. Iar astăzi situația se repetă.

Deși s-ar părea că acestea sunt generate doar de concetățenii care se întorc (pleacă) înapoi la muncă peste hotare și de cei care au ales să meargă la odihnă în afara țării în perioada concediului, datele statistice arată că cele mai multe traversări sunt efectuate de fapt de către cetățeni străini.

Un al doilea val sporit de traversări este așteptat la sfârșitul săptămânii curente și începutul celei viitoare, când va fi marcat Crăciunul pe stil vechi.

În contextul stării actuale a lucrurilor, dar și a traversărilor ulterioare, autoritățile de la frontieră amintesc că nu există pe lume doar vămile Leușeni-Albița și Sculeni-Sculeni, implorând repetat călătorii să se informeze din timp cu privire la trafic și să opteze și pentru alte puncte de trecere.

Cmentariile sunt închise