(doc) Ultima lor suflare! Aşa-zisele rutiere vor avea acces interzis pe străzile Chișinăului din septembrie 2022

În şedinţa de ieri a Consiliului Municipal Chişinău, spre seară, s-au aprobat noi Standarde de Calitate în Transportul Public municipal.

Autorul unui proiect de decizie care le cuprinde este Alexandr Trubca, consilier municipal PAS, pentru care îi mulțumim că ni l-a expediat pentru a afla mai multe detalii.

Ce prevăd mai exact noile Standarde de Calitate (obligatorii pentru toți prestatorii de servicii de transport public: municipali şi privaţi), care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, puteţi afla foarte uşor din documentele ataşate.

Însă poate cea mai importantă prevedere a documentului este că, de la 1 septembrie 2022, microbuzele de rută (aşa-zisele în popor rutiere) vor dispărea definitiv din Chişinău şi suburbii! Acestea fizic nu se mai încadrează în noile dimensiunile formulate, reieșind din standardele internaționale pentru unitățile de transport public (categoria Citybus).

Mai este de remarcat faptul că de la anul se va controla strict ca vârsta troleibuzelor şi autobuzelor utilizate în sistemul de transport public să nu depăşească 20 şi 15 ani respectiv!

Şi, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, deocamdată în Chișinău, vor avea dreptul să circule doar unități de transport public care respectă standardul de emisii Euro 4, nu mai mic!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/