Veste plină de speranţă: Un miliardar planifică să reîntoarcă în producţie Land Rover Defender

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, fondatorul corporaţiei Ineos care face parte din Top 10 cele mai mari din lune, planifică să readucă la viaţă ultima generaţie a tot-terenului Land Rover Defender.

Despre acest lucru scriu jurnaliştii de la The Sunday Times.

land_rover_defender_27

Publicaţia scrie că Jim Ratcliffe a avut deja o serie de înţelegeri preliminare cu şefii grupului Jaguar Land Rover. Nu se exclude faptul că omul de afaceri ar putea cumpăra drepturile de autor asupra modelului, dar şi o parte a liniei de producţie.

Se aşteaptă ca relansarea modelului să aibă loc de asemenea în Marea Britanie.

Jim Ratcliffe
Jim Ratcliffe şi Defender-ul său

Amintim că Land Rover a încetat definitiv producţia modelului Defender în luna ianuarie a acestui an, după 68 de ani de istorie. Producţia a fost oprită din cauza că tot-terenul nu mai corespundea normelor de siguranţă şi din punct de vedere ecologic.

Vezi mai multe: Va rămâne mereu o maşină nemuritoare. Land Rover a încetat producţia lui Defender (foto/video)

Noua generaţie Land Rover Defender va apărea în 2018-2019. La bază va sta o platformă din aluminiu, iar gama de motoare va include agregate cu 4-6 cilindri, cu 2.0-3.0 litri volum, natural aspirate şi cu un compresor mecanic.

De asemenea va apărea o versiune mai performantă şi una pentru off-road extrem.

Noul Defender va fi asamblat la o nouă uzină a grupului JLR din Slovacia, în care se vor investi 1.5 miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/