(video) 12 șoferi, prinşi beţi în ultimele 24 de ore. Un angajat ASP a început să dea telefoane

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În fiecare zi, circa 400 de angajați ai INSP sunt implicați pe trasee pentru ca fiecare participant la trafic să se deplaseze în siguranță. Printre sutele de încălcări depistate, în ultimele 24 de ore 12 conducători auto au fost depistați conducând în stare de ebrietate: 8 se aflau în stare avansată, iar unul a refuzat să fie testat.

Cel mai mare grad de ebrietate – 1.19 mg/l în aerul expirat – a fost depistat la un bărbat de 31 de ani care se deplasa cu un motocultor prin satul Cetireni din raionul Ungheni.

Un alt caz a avut loc în Comrat, în care este vizat șoferul unui automobil de marcă Honda. Bărbatul de 38 de ani a refuzat să fie testat alcoolscopic, chiar dacă era vizibil în stare de ebrietate. Acesta este angajat al Agenției Servicii Publice în calitate de membru al Secției de calificare a conducătorilor auto (SCCA) din municipiul Comrat.

Amintim că în țara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având o concentrație alcoolică în sânge de peste 0.5 g/l sau peste 0.3 mg/l vapori de alcool în aerul expirat este considerată infracțiune și se pedepsește cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată pentru refuzul de la testarea alcoolscopică sau prelevarea de probe pentru stabilirea stării de ebrietate, conducătorul mijlocului de transport, la fel, riscă să fie cercetat penal.

De la 0.3 până la 0.5 g/l alcool în sânge (0.15 până la 0.30 mg/l vapori de alcool în aerul expirat), fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 17.500 până la 25.000 de lei, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe un termen de până la 6 luni.

Cmentariile sunt închise