(video) Ares Design bucură fanii cu un nou program de modernizare pentru vechiul Defender

Compania italiană Ares Design, cunoscută pentru tuning-ul unor maşini actuale şi crearea altora custom, condusă de fostul şef Lotus Dany Bahar, a prezentat un nou proiect cu modificări profunde pentru clasicul Land Rover Defender 110, producţia căruia a încetat în 2016. Rezultatul este un tribut modern pentru modelul off-road atemporal.

Amintim că în 2018 Ares a mai lansat un program de tuning limitat pentru SUV-ul britanic, dotându-l cu un V8 pe benzină de 4.8 litri.

https://youtu.be/O6VZ1olgsL0

Caracteristici cheie:

  • Noua versiune a pachetului de modificări a fost numită Spec 1.2 şi practic imită la capitolul tehnic mașina din 2018: are același motor cu 280 CP/440 Nm şi o cutie de viteze automată în şase trepte.
  • Întărirea suplimentară a arborilor de transmisie, a osiilor și a articulațiilor s-a făcut pentru ca toate acestea să fie adaptate vitezei şi puterii mai mari livrate de motor.
  • Noul sistem de frânare are discuri performante mai mari în diametru şi câte şase pistoane în etriere.
  • Dispune de o suspensie reglabilă electronic, cu o setare moale și una sport.
  • Kitul exterior a fost rafinat pentru a oferi mașinii o senzație și un aspect mai masculin. A fost dezvoltată o nouă capotă din fibră de carbon, extensii de arcuri masive ale roților și noi bare de protecţie. Este lipsit de toate șuruburile anterior vizibile ale corpului.
  • Toate echipamentele de iluminat extern sunt acum realizate pe bază de LED-uri. Farurile sunt încadrate armonios în noua “faţă” din carbon, realizată dintr-un singur element, în timp ce stopurile cu inele sunt complet noi.
  • S-au mai montat noi oglinzi exterioare retrovizoare cu semnalizatoare de direcţie (reglabile electric şi încălzite), un acoperiș panoramic din sticlă, geamuri posterioare mărite în dimensiuni, precum și jante de 18 inci în anvelope cu profil înalt marca Cooper.
  • Interiorul SUV-ului modernizat este dominat de o nuanţă bordo. Toate scaunele sunt tapiţate cu piele în această culoare, băncile laterale din portbagaj.
  • Se mai poate remarca un sistem multimedia modern şi multe aplicaţii din fibră de carbon, pe lângă un sistem de climatizare revizuit şi mai performant, dar şi geamuri acţionate electric pentru toate portierele.
  • În spatele volanului se regăsesc manete moderne pentru controlul farurilor şi ştergătoarelor, iar motorul este pornit/oprit printr-un buton.

Prețurile pentru prelucrarea unui SUV nu au fost încă dezvăluite, însă se menţionează că doritorii singuri trebuie să furnizeze “baza” pentru proiectul de ediţie limitată. Costul modelului din 2018 varia între 200.000-250.000 de euro!

Lista completă a modificărilor propuse:

Cmentariile sunt închise