(video) Atenţie! Mesajul pompierilor către toţi posesorii de maşini din Chişinău, după un experiment făcut ieri

Parcările neregulamentare în curțile blocurilor din municipiul Chișinău blochează accesul pompierilor către blocurile locative. La această concluzie au ajuns echipajele de salvatori și pompieri care intervin pentru stingerea incendiilor, dar și în alte situații de risc.

Pentru a atenționa conducătorii mijloacelor de transport despre riscurile la care-i supun pe alți oameni în urma parcărilor neregulamentare, pompierii în comun cu polițiștii au demarat o campanie de sensibilizare și atenționare a posesorilor de autovehicule.

În acest sens, în seara zilei de 3 noiembrie, un echipaj de salvatori însoțit de un echipaj de poliție, au încercat să intre cu autospeciala de intervenție în mai multe curți și complexe locative de pe strada Nicolae Testemiţanu din municipiul Chișinău.

După mai multe încercări, oamenii legii au fost nevoiți să găsească stăpânii mijloacelor de transport lăsate incorect pentru a facilita accesul tehnicii de intervenție.

Potrivit IGSU, parcarea autoturismelor în locuri neregulamentare poate tergiversa intervenția salvatorilor și blochează accesul echipajelor la blocurile unde se poate produce un incendiu. Conducătorii auto au fost atenționați despre riscurile blocării căilor de acces și rugați să parcheze mijloacele de transport în locuri special amenajate.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, timpul de răspuns a echipajelor de intervenție în situații de risc depinde și de facilitarea accesului din partea conducătorilor auto pe trasee, dar și în curţile blocurilor de locuit.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-zece-cauze-ale-incendiilor-de-masina-sau-la-ce-lucruri-trebuie-sa-atrageti-atentia-pentru-a-le-evita/
https://autoblog.md/culmea-nesimtirii-un-sofer-a-demonstrat-astazi-ce-inseamna-sa-ai-permis-dar-sa-nu-poti-parca-normal/
https://autoblog.md/stingatoarele-de-incendii-recomandabile-de-avut-in-masini-ce-spun-pompierii-moldoveni/

Cmentariile sunt închise