(foto/update) Iată cum arată pe schiţe parcarea multietajată care va apărea pe teritoriul Pieţei Centrale

(update 26.01.2021) Administratorul paginii de Facebook Î.M „Piaţa Centrală” a făcut publice câteva schiţe de proiect a parcării multietajate despre care s-a vorbit ieri în cadrul şedinţei operative a serviciilor Primăriei Chişinău.

Acestea au fost realizate de Institutul de proiectări „Chișinău Proiect” şi ne oferă o viziune a faptului cum va arăta construcţia în care vor putea fi lăsate maşini, cel mai probabil contra plată.


(25.01.2021) Au fost anunţate pregătiri pentru construcția unei parcări multietajate pe teritoriul Pieţei Centrale

Pe teritoriul Pieței Centrale din Chișinău va apărea o parcare multietajată. Viceprimarul Inga Ionesii a anunțat despre acest lucru la ședința online a serviciilor municipalității din 25 ianuarie, notează Newsmaker.

FOTO simbol: saraschok.com

Potrivit Ingăi Ionesii, conform planului deja dezvoltat, parcarea va fi în sectorul în care sunt vândute acum bunuri de uz casnic și artizanat: „Va fi o clădire cu trei etaje. Vor fi amenajate puncte de vânzare cu amănuntul la primul etaj, iar parcarea pe celelalte două superioare”.

Anume în urma acestei declaraţii mai mulţi internauţi s-au dat cu părerea şi nu cred că este cea mai bună idee ca cele două etaje cu locuri de parcare să fie deasupra, reieşind din greutatea totală care va apăsa peste primul şi peste temelie. O alternativă ar fi construcţia celor două etaje sub pământ, deşi asta ar costa semnificativ mai mult, ori eliminarea primului sau înlocuirea punctelor de vânzare cu alte locuri de parcare din motive de securitate.

Ascultă detalii de la minutul 49:00

De asemenea, conform planului autorităților, vor apărea locuri de parcare publice şi pe străzile adiacente Pieței Centrale: Armenească, Varlaam și Tighina.

Amintim că în mai 2020, primăria Chișinău a anunțat despre planul municipalității de modernizare a Pieței Centrale. Conform planului, piața va fi împărțită în mai multe sectoare și va fi dotată locuri de parcare.

Autoritățile spun că vor moderniza piața în trei ani. Pentru aceasta, potrivit lor, vor fi alocate 40 de milioane de lei din bugetul municipal.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-parcare-automatizata-in-centrul-chisinaului-cand-si-unde-va-aparea/

Cmentariile sunt închise