in ,

(video) Au furat două maşini din Durleşti şi le-au dus în sudul ţării, sperând că vor scăpa. Acum riscă până la 10 ani de închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Un minor de 15 ani și doi tineri de 18 și 20 de ani au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectați de sustragerea a două unități de transport.

În dimineața zilei de 29 martie, un bărbat în vârstă de 46 de ani a sesizat polițiștii de la IP Buiucani cu privire la sustragerea a două unități de transport de model Renault Kangoo care erau parcate în fața casei de locuit de pe str. Balcani din oraşul Durlești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 240.000 de lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus mai multe acțiuni în vederea stabilirii locului aflării unităților de transport, cât și a suspecților care au comis această infracțiune. În cadrul investigațiilor demarate polițiștii au stabilit că în comiterea infracțiunii sunt implicați trei indivizi, dintre care doi sunt rude cu victima și au avut posibilitatea de a sustrage pe ascuns cheile de la automobile!

Acțiunile suspecților au fost surprinse și de camerele de supraveghere care au fixat momentul sustragerii unităților de transport. Vehiculele au fost depistate tocmai în raioanele Basarabeasca și Ceadîr-Lunga, fiind apoi ridicate și întoarse proprietarului.

Suspecții în comiterea infracțiunii au reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Toți trei nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice, iar tânărul de 20 de ani se afla în căutare.

Tinerii de 18 și 20 de ani au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Pentru fapta comisă ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.