(video) Australia: O echipă de cercetători va încerca să parcurgă 15.100 de km cu o Tesla încărcată de la soare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O echipă de cercetători din Australia testează panouri solare printate pe care le vor folosi pentru a alimenta un autovehicul Tesla pe parcursul unei călătorii de 15.100 de kilometri. Aceasta este preconizată să demareze în septembrie şi are inclusiv scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la acţiuni pentru combaterea încălzirii globale, notează Reuters.

Proiectul Charge Around Australia constă în alimentarea unui autovehicul electric Tesla cu 18 panouri solare din plastic printate, realizate de cercetători australieni, fiecare cu o lungime de 18 metri, care vor fi desfăşurate lângă vehicul pentru a absorbi lumina solară atunci când maşina va trebui încărcată.

Paul Dastoor, inventatorul panourilor solare printate, a spus că echipa de la Universitatea din Newcastle va testa nu numai durabilitatea panourilor, ci şi potenţiala lor utilitate în alte proiecte.

„Este de fapt cel mai potrivit test de referinţă care ne oferă informaţii despre cum am putea utiliza şi alimenta tehnologii în alte amplasamente, cum ar fi în spaţiu”, a declarat pentru Reuters Dastoor, aflat în oraşul Gosforth, la nord de Sydney.

Traseul călătoriei

Panourile solare printate sunt confecţionate din plastic PET uşor, laminat şi pot fi fabricate la un cost de mai puţin de 10 dolari metrul pătrat. Panourile sunt realizate cu ajutorul unei imprimante comerciale, folosită iniţial pentru a imprima etichete pentru sticle de vin.

Dastoor a mai spus că folosirea panourilor pentru alimentarea unui autovehicul i-ar putea face pe australieni să reflecteze mai mult la maşinile electrice şi ar putea contribui la liniștirea temerilor acestora privind “rage anxiety” – teama de a rămâne fără combustibil.

Pe parcursul călătoriei cu autovehiculul Tesla, care va dura 84 de zile, echipa planifică să viziteze circa 70 de şcoli pentru a le arăta elevilor ce le poate rezerva viitorul. Pentru moment nu am găsit informaţii care ar spune ce cantitate de energie generează un astfel de “covor”, cu ce putere va fi încărcată maşina şi alte detalii legate de acest aspect.

Întrebat ce ar spune Elon Musk, creatorul Tesla şi fondatorul Tesla Inc, despre proiectul CAA, Dastoor a declarat că speră că miliardarul va fi mulţumit: „CAA demonstrează modalitatea prin care tehnologia noastră inovatoare se combină cu invențiile lui pentru a dezvolta noi soluţii pentru planetă.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/