(video) Câte o parcare supraetajată va fi construită lângă Circ şi ASEM

Pe lângă parcarea automatizată care se pregăteşte în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei şi care se planifică a fi montată pe strada 31 august 1989, în capitală vor mai apărea două supraetajate! Despre acest lucru a comunicat viceprimarul Victor Chironda în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Construcțiile urmează a fi ridicate în preajma Circului şi în preajma Academiei de Studii Economice a Moldovei! Locurile exacte şi cât spaţiu vor ocupa urmează să se determine.

Un alt lucru important de notat este că parcările vor fi realizate în baza unui parteneriat public-privat. Acest lucru înseamnă că pe lângă autorităţi vor putea face investiţii şi agenţi economici privaţi, câţiva deja arătându-se disponibili pentru a aloca resurse financiare, a mai spus Chironda.

Pe lângă aceste parcări supraetajate vor exista şi locuri de parcare regulamentare pe toate străzile din centrul capitalei, însă acest lucru se va întâmpla după crearea unei noi scheme care va arăta unde se poate şi unde nu lăsa automobilele.

Vezi şi:

https://autoblog.md/proiectul-conceptiei-privind-dezvoltarea-sistemului-de-parcare-in-chisinau-ce-vor-sa-faca-autoritatile-pana-in-2040/
https://autoblog.md/foto-video-chisinau-s-deschis-o-parcare-moderna-multietajata-unde-se-afla-si-care-sunt-tarifele/
https://autoblog.md/video-doua-parcari-fara-plata-cu-o-capacitate-totala-de-400-de-locuri-deschise-de-astazi-in-chisinau/

Cmentariile sunt închise