(video) Cea mai simplă victorie în F1? Cum a obţinut-o Sergio Perez în doar două tururi de mers

Pilotul mexican Sergio Perez (Red Bull) a câştigat duminică primul său Mare Premiu sub culorile echipei Red Bull Racing, devansându-i pe germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) şi pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) pe circuitul de la Baku (Azerbaidjan), în cea de-a 6-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Victoria a fost practic una “gratuită” pentru Perez, acesta având nevoie să ruleze doar două tururi fără ca să-şi piardă poziţia. El profitat de necazul coechipierului său, care se îndrepta sigur spre victorie, dar și a rezistat cu brio atacului final al lui Lewis Hamilton, unul prin care avea toate șansele să câștige cursa.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=suZHkUxPzjE

Principalii favoriţi la titlul mondial, olandezul Max Verstappen, liderul la zi în clasament, dar şi campionul en-titre, britanicul Lewis Hamilton, au avut o cursă de coşmar.

Primul a abandonat după ce s-a izbit cu monopostul de barierele de protecţie – o pană de cauciuc la o viteză de peste 320 km/h i-a spulberat speranțele la primul succes pe acest circuit. O explozie de cauciuc a înregistrat mai devreme, în turul 31, şi maşina condusă de Lance Stroll, motiv pentru care a mai fost nevoie de un restart în turul 35, dar din mers.

Incidentul cu implicarea lui Verstappen a provocat întreruperea cursei în turul 47, iar la restart de pe grilă Lewis Hamilton a forțat depășirea lui Sergio Perez pentru a trece pe primul loc. Manevra sa însă a eșuat, iar frânele nu l-au mai ajutat pe campionul mondial care a încheiat cursa doar pe locul 15.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care a plecat din pole position, a încheiat cursa pe locul 4. Max Verstappen, deşi nu a câştigat niciun punct, continuă să conducă clasamentul piloţilor, iar echipa sa clasamentul constructorilor.

După cursă, s-a constatat preliminar că accidentul cu maşina Red Bull ar fi fost provocat de resturi care nu au fost strânse după coliziunea lui Lance Stroll. Totodată, cei de la Pirelli au spus că au identificat o tăietură şi în anvelopa stângă posterioară a lui Hamilton, ceea ce ar confirma prima ipoteză.

https://www.youtube.com/watch?v=mgAinVHFwls

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/