(video) Charles Leclerc a câștigat prima dată acasă după o cursă cu două starturi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul monegasc Charles Leclerc a câştigat, duminică după amiază, pentru prima oară în cariera sa Marele Premiu al Principatului Monaco. A opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din acest sezon a fost marcată de un grav accident în primul tur. După o pauză de 45 de minute cursa a demarat din nou.

De notat că Leclerc s-a putut menține pe prima poziție utilizând doar un set de pneuri.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Australianul Oscar Piastri şi spaniolul Carlos Sainz Jr au completat podiumul. De necrezut, dar olandezul Max Verstappen a încheiat pe poziţia a șasea.

Leclerc, plecat din pole position, a reuşit să câştige pentru prima oară acasă, o victorie care i-a scăpat de fiecare dată de la debutul său în Marele Circ în 2018. Încurajat de bannere cu mesajul “Hai Charles”, agăţate la balcoanele de deasupra traseului urban, monegascul a avut de data aceasta succes.

El este al treilea pilot din istorie care reprezintă Principatul în Formula 1, dar primul monegasc care se impune acasă. El a câştigat cu această ocazie al şaselea său Grand Prix în Formula 1.

Marele Premiu al Principatului Monaco a fost întrerupt la câteva momente după start din cauza unui acroşaj între mai mulţi piloţi.

Impresionantul accident i-a implicat pe Sergio Perez și pe ambii ai echipei Haas. Din fericire fără victime, însă mașina celor de la Red Bull a devenit ireparabilă.

Cursa a fost neutralizată pe timpul intervenţiei pentru curăţarea resturilor de pe traseul urban din Principat. S-au reparat până și parapetele metalice afectate.

A mai abandonat în primul tur și Esteban Ocon, după ce a fost ”luat pe sus” de coechipierul său.

În clasamentul piloţilor din Campionatului Mondial, Max Verstappen se menţine lider cu 169 de puncte, urmat de Leclerc cu 138 și Lando Norris cu 113.

În clasamentul constructorilor, lider este Red Bull cu 276 de puncte, dar este presat de Ferrari cu 252. McLaren-Mercedes are 184 de puncte.

Campionatul se mută acum peste ocean. Etapa din Canada va avea loc peste două săptămâni.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise