(video) Conducerii echipei Williams Racing i-a crăpat răbdarea. Logan Sargeant este înlocuit cu efect imediat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ghinionul l-a urmărit și l-a ajuns din urmă. Pilotul american Logan Sargeant părăsește forțat scaunul de pilot full-time al echipei Williams Racing. Anunțul a fost făcut în această seară.

Se pare că managerilor le-a crăpat definitiv răbdarea. Și nu numai pentru că, timp de aproape două sezoane, a adus un singur punct echipei și acela pentru că a urcat în grilă în urma unor descalificări ale lui Hamilton și Leclerc după cursa din Texas din 2023.

Noul accident pe care l-a comis weekendul trecut într-o sesiune de practică liberă a influențat decizia.

Cine îi ia locul?

Williams Racing anunță că Franco Colapinto va concura în locul său pentru restul sezonului, începând cu Marele Premiu al Italiei (Monza) din weekendul ce urmează. El va folosi numărul de cursă #43.

Franco este membru al Williams Racing Driver Academy și a debutat în FP1 la Marele Premiu al Marii Britanii cu FW46 din acest an. În prezent este implicat în Formula 2 și a obținut o victorie în cursa de la Imola și podiumuri în cursele de la Barcelona și Austria, precum și alte șapte puncte.

Tânărul de 21 de ani, care va deveni al 49-lea pilot de Mare Premiu pentru Williams Racing*, este primul pilot argentinian în F1 după o pauză de 23 de ani și al doilea argentinian care pilotează pentru echipa britanică după Carlos Reutemann.

Echipa dorește să profite de ocazie pentru a-i mulțumi lui Logan Sargeant pentru munca și contribuția sa. El a participat la 36 de Mari Premii și, la GP-ul SUA de anul trecut, a devenit primul pilot american care a obținut un punct în F1 de la Michael Andretti, cu 30 de ani în urmă. Logan va rămâne în familia Williams și va fi sprijinit pentru a-și continua cariera de pilot.

Amintim că acesta a fost ultimul sezon pentru Sargeant la Williams. Din 2025 locul îi va fi ocupat de Carlos Sainz junior.

*pe baza punctelor obținute de concurenții din cursele F1 de la înființarea Williams în 1977 în calitate de Constructor F1.

Cmentariile sunt închise