(video) Costă cât trei obişnuite şi încă îţi mai rămân bani! Vezi cum arată un Suzuki Jimny cu punţi portal

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania germană delta4x4 în colaborare cu Avus Auto din Elveţia au pregătit un program de tuning off-road pentru actualul Suzuki Jimny.

Rezultatul este o maşină de teren compactă, una care adoptă şi nişte punţi de tip portal, dar care costă!

Apropo, în 1980 delta4x4 a intrat pe scena tuning-ului off-road prin optimizarea lui Jimny LJ, strămoșul actualului Jimny GJ. Acel SUV era considerat aproape invincibil în lumea curselor în afara asfaltului.

Caracteristici cheie:

  • Modelul a primit nişte punţi de tip portal de la TIBUS. În loc să conecteze roţile prin mijlocul lor, osiile tip portal se montează mai sus și folosesc angrenaje speciale pentru a transfera puterea motorului pentru a putea fi rotite acestea.
  • Cu noile piese și roți mai mari, garda la sol pentru acest Jimny este acum impresionantă – 40 de centimetri. Fără portbagaj pe acoperiş micul SUV atinge aproape 1.8 metri în înălţime.
  • delta4x4 a optat pentru o jantă Klassik B cu 8 găuri în dimensiunea 18×8.5 inci. Janta este echipată cu o protecție înlocuibilă împotriva unor eventuale deteriorări. Anvelopele sunt de model Cooper Discoverer AT3 4S în format 265/60R18.
  • Pentru a optimiza și mai mult experiența off-road, vehiculul a mai primit un lift kit de 4 cm, care include şi nişte amortizoare reglabile cu rezervoare externe.
  • Opţionale sunt nişte diferenţiale pe ambele punţi care au o capacitate de blocare de 100%.
  • Clienţii mai pot opta la alegere pentru un troliu electric cu o capacitate de trei tone, un snorkel, protecție tubulară din oțel inoxidabil, extensii pe aripi, corpuri de iluminat suplimentare, portbagaj pe acoperiş, elemente de protecţie a dedesubtului, etc.

Primele maşini din seria limitată sunt aprobate pentru Elveția și Germania și sunt disponibile la cerere. Prețul vehiculului începe de la 56.000 de euro. Cu toate opțiunile, inclusiv cu diferenţiale şi troliu, costă în jur de 65.000 de euro!

Pentru comparaţie, cel mai accesibil BMW X5 în Moldova face 63.200 de euro, iar cel mai ieftin Jimny e 18.800 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise