(video) Cursa de 24 de ore de la Le Mans, în premieră simulată virtual, este online şi pe AutoBlog.MD

Una dintre cele mai faimoase curse de pe planetă, care are loc de regulă în iunie, a fost amânată din motive evidente (se va încerca organizarea sa în condiții reale în zilele de 19-20 septembrie), însă pentru a menține un ritm, dar și în calitate de experiment, aceasta a trecut în format virtual pentru prima dată! Cum va arăta, cum se vor desfăşura pit stop-urile şi alte lucruri simulate, vă invităm să vedeţi începând cu ora 15:30 (ora Moldovei) şi până mâine la aceeaşi oră!

Da, chiar şi în format digital, piloţi reali vor conduce maşini într-un simulator, pe rând şi fiind parte din echipe, timp de 24 de ore!

Cursa de 24 de ore de la Le Mans s-ar putea întoarce la anul în formatul în care este normal să se desfășoare, însă până se va întâmpla asta cei de la FIA, clubul ACO şi Motorsport Games au decis să o organizeze cu ajutorul platformei rFactor 2.

TRANSMISIUNEA ÎN DIRECT:

În total la cursa virtuală vor participa doar 50 de maşini pentru a nu fi creat vreun lag și 200 de piloți, printre care şi nume celebre din competiţiile reale. Organizatorii numesc Le Mans-ul virtual cea mai mare cursă de anduranță din categoria esports asamblată vreodată!

Printre participanţi se numără: Charles Leclerc, Fernando Alonso, Max Verstappen, Lando Norris, Jenson Button, Simon Pagenaud, Juan Pablo Montoya, Jean-Eric Vergne, Rubens Barrichello, Felipe Massa şi alţii care reprezintă o varietate de serii de curse.

Fiecare echipă implică câte patru sportivi: minim doi profesioniști cu o licență internațională FIA sau echivalentă și maxim doi piloţi din esports sau piloţi profesionişti din competiţii reale. Mai multe echipe care participă în campionatul real WEC s-au alăturat deja seriei, de exemplu: Toyota GAZOO Racing, Rebellion Racing, Aston Martin, Ferrari și Porsche, precum și echipe care reprezintă seria IMSA – să zicem Penske și Corvette. Există, de asemenea, o echipă full feminină – Richard Mille Racing.

Fiecare participant din fiecare echipă va trebuie să petreacă cel puțin patru ore conducând o mașină virtuală, dar nu mai mult de șapte ore pe parcursul întregii curse.

Maşinile participante sunt: Aston Martin Vantage GTE, Porsche 911 RSR GTE, Chevrolet Corvette C7.R GTE, Ferrari 488 GTE şi ORECA LMP2. În clasa LMP, unde vor fi 30 de participanți, toţi vor folosi șasiul ORECA LMP2. În clasa GTE vor lupta pentru supremație 20 de piloţi. Fiecare echipă are permisiunea să-și folosească propria livrea pe caroserie.

În ziua de 12 iunie au fost chiar şi calificări! Iată cine vor porni primii în clase: reprezentanți ai echipelor ByKolles Burst Esports şi Porsche Esports Team!

Interesant mai este de remarcat că, deşi este o competiție virtuală într-un simulator, numeroase televiziuni de pe pământ au căzut de acord să transmită live evenimentul!

Vezi AICI şi AICI mai multe întrebări şi răspunsuri interesante despre cursă, inclusiv condițiile în care se va desfăşura:

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/