(video) De ce Toyota va fi nevoită să se încordeze serios în acest an la Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cea de-a 91-a ediţie a maratonului de 24 de ore de la Le Mans, a patra etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă FIA WEC, este un mare eveniment care este programat să aibă loc în perioada 10-11 iunie 2023 pe Circuit de la Sarthe. Din cauza lui chiar şi Campionatul de Formula 1 ia o pauză pentru că toată atenția lumii motorsportului se îndreaptă anume spre cursa din Franţa.

Va fi cea de-a 91-a desfășurare a cursei organizată de Automobile Club de l’Ouest, dar care va avea loc la aniversarea a 100 de ani de la prima cursă de 24 de ore de la Le Mans din 1923. Astfel fiind spuse, ediţia din acest an este numită/considerată drept centenară – Centenaire des 24 Heures du Mans.

Echipa TOYOTA GAZOO Racing, campioana în exerciţiu, după cinci victorii consecutive începând din 2018, vizează acum un dublu hat-trick de victorii împotriva unui grup de 62 de mașini, inclusiv 16 Hypercar-uri de la alte mărci legendare precum Cadillac, Ferrari, Peugeot și Porsche! Doar alți doi producători au câștigat timp de șase ani consecutiv la Le Mans: Ferrari din 1960 până în 1965 și Porsche din 1981 până în 1987.

Cursa din acest an este mai prestigioasă ca niciodată, în jur de 300.000 de fani fiind așteptați să asiste pe viu. Iar TOYOTA GAZOO Racing speră să nu-i dezamăgească după un start de sezon actual superb, datorită a trei victorii din primele trei curse. Însă concurenţa este mai acerbă în acest an din cauza noi-veniților, iar din 2024 se vor mai alătura câţiva producători. Pentru comparaţie, anul trecut la Le Mans avea doar doi concurenţi în clasă: Glickenhaus şi Alpine.

Mai mult, în timpul primelor teste din ziua de 5 iunie, o maşină a celor de la Ferrari a arătat cel mai bun timp, fiind urmată de o maşină a Peugeot, una a celor de la Porsche, a doua a celor de la Ferrari şi după abia, pe locul cinci, a unui echipaj Toyota, chiar dacă diferenţa se rezumă la nici două secunde!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Anul acesta marchează cea de-a 25-a participare a Toyota la Le Mans de la debutul său în 1985 și al 12-lea cu putere hibridă, evidențiind dedicarea sa pentru modernizarea tehnologiei hibride în cursele de anduranță, creând mașini tot mai bune pentru clienții săi prin motorsport.

Deși GR010 HYBRID și-a făcut debutul la Le Mans în urmă cu doi ani, mașina a evoluat continuu de când a devenit primul câștigător al noii clase de top Hypercar și sosește în acest an pe Circuit de la Sarthe după ajustări făcute în timpul iernii.

Grupul motopropulsor Racing Hybrid de înaltă performanță, care constă dintr-un benzinar de 3.5 litri de 520 kW (707 CP) și un motor electric de 200 kW (272 CP), a suferit modificări pentru a reduce greutatea și a spori fiabilitatea, exploatând cunoștințele unice dobândite din mai mult de un deceniu de experiență cu sistemele de propulsie hibride la Le Mans.

GR010 HYBRID din specificația 2023, care este alimentat cu biocombustibil 100% regenerabil, mai prezintă ajustări aerodinamice și alte modificări de detalii pentru a îmbunătăți manevrabilitatea și consistența aerodinamică. Aceste actualizări au fost deja validate în competiție în timpul primelor trei curse WEC din 2023. Cu toate acestea, o schimbare târzie surprinzătoare a regulilor înseamnă că maşina trebuie să concureze acum la Le Mans cu 37 kg de greutate suplimentară. 

Succes, Toyota!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/