(video) Denza s-a prezentat la IAA Mobility 2023 cu o maşină pentru a observa reacțiile europenilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca auto chineză Denza, cea care a fost creată în cadrul unui parteneriat dintre Mercedes-Benz şi BYD, în prezent fiind un sub brand de maşini premium din portofoliul BYD pentru că îi deţine 90% din acţiuni, a fost prezentată în premieră publicului european în cadrul expoziției auto din München.

În stand a fost prezent un singur automobil folosit pentru a observa reacţia publicului, în baza căreia ar urma să se decidă dacă este sens de intrat pe piaţa locală sau nu. Modelul în cauză este Denza D9, introdus pe piaţa chineză în vara lui 2022.

Gama mărcii va fi compusă din cinci familii de modele, desemnate prin literele D, E, N, Z și A. Avem în fața noastră primul născut din seria D.

Caracteristici cheie:

  • Mașina măsoară 5.250 x 1.960 x 1.920 x 3.110 mm. Suspensia este în configurație McPherson/multi-link pe faţă/spate, cu amortizoare pasive şi arcuri elicoidale obișnuite. Jantele pot fi de 18 sau 19 inchi. Portierele laterale glisante vin standard cu deschidere/închidere electrică. Acoperişul are o trapă mică în faţă şi o secțiune panoramică mare în spate.
  • Are un interior cu șapte locuri pentru pasageri: pe al doilea rând sunt două scaune individuale al căror nivel de confort depinde de echipare, iar pe al treilea rând există o canapea simplă pentru trei oameni. Pentru decor este folosită piele (în echipare de top Nappa), inserții cu aspect de lemn și iluminare de contur. Volumul portbagajului cu toate scaunele folosite variază între 410-570 litri.
  • În echiparea de top, scaunele individuale din al doilea rând sunt reglabile electric şi dispun de încălzire, ventilare, masaj şi un suport pentru gambe. Pentru a controla toate aceste funcţii, în cotierele scaunelor există montate mici ecrane tactile dedicate. De asemenea, pe spătarele scaunelor frontale pot fi montate două tablete de 12.8 inchi fiecare, dotate cu o cameră pentru apeluri video.
  • În China există o versiune mai luxoasă a maşinii: D9 Premier. Aceasta se remarcă prin doar patru locuri pentru pasageri. Partea posterioară a cabinei este despărțită printr-un perete cu televizor integrat. Scaunele individuale sunt mai confortabile, iar pentru decor se folosesc materiale mai calitative. Printre altele, caroseria modelului poate fi vopsită în două culori.
  • Pe planşa de bord are un monitor de 10.25 inchi în spatele volanului, un head-up display şi un monitor central de 15.6 inchi.
  • Cele două unităţi de propulsie disponibile se fac cunoscute prin forma grilei de radiator şi alte embleme. Echipamentele tehnice sunt împrumutate din arsenalul BYD și sunt deja familiare:
    • MPV-ul electric foloseşte platforma modulară e3.0 și o baterie lamelară din seria Blade. Există versiuni cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală (unul sau, respectiv, două motoare). Autonomia se ridică până la plus-minus 600 km.
    • Denza D9 DM-i are sub capotă un benzinar turbo de 1.5 litri, care de cele mai multe ori este oprit sau funcționează în calitate de generator pentru a încărca bateria cu energie. Și doar în cazuri excepționale sistemul hibrid trece în modul paralel, în care benzinarul este conectat la roțile motoare frontale printr-un ambreiaj și o cutie de viteze cu o singură treaptă.
      • Denza D9 DM-i la fel poate exista cu tracţiune faţă (+ un motor electric) sau integrală (+ două motoare electrice). Pentru maşina cu FWD poate fi selectată o baterie pentru o autonomie de până la 50 sau 190 km. Maşina cu AWD are doar bateria mare pentru o autonomie electrică de aproape 180 km.
  • Are un set modern de sisteme de asistență şi protecţie, din nou preluare din portofoliul BYD. Dispune de un set de camere şi senzori la 360 de grade, dar şi un cruise control adaptiv Denza Pilot (nivel 2), printre altele.

Niciun cuvânt nu s-a spus despre preţuri europene. În China s-au vândut deja peste 70.000 de unităţi. Preţul de start al modelului hibrid este echivalentul a 49.000 de dolari, iar cel electric valorează aproape 57 de mii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise