(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Volkswagen Jetta

Compania Volkswagen a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit, aşa după cum a promis, noua şi cea de-a şaptea generaţie a sedanului Jetta. Automobilul nu numai că este construit pe baza unei platforme noi, ci şi a devenit mai asemănător modelelor vârf de gamă.

https://www.youtube.com/watch?v=UQ9BTSySWGk

La baza noului VW Jetta stă platforma MQB, cea folosită deja pe mai multe modele din gama actuală VW, Skoda sau Audi. Rezultatele: proporții mai dinamice, un design mai progresiv, un spațiu interior îmbunătățit, câștiguri de eficiență, sisteme de asistență care sunt interconectate mai mult ca niciodată și – în versiunile de de echipare de top – un interior foarte digitizat.

La exterior, noul Jetta marchează o evoluție a ADN-ului de design curat și atemporal al lui Volkswagen, cu linii moderne și un aspect rafinat. Combinația dintre grilă frontală mare și linii mai ascuțite generează un caracter îndrăzneț, în timp ce adăugarea mai multor inserţii cromate și a iluminării standard cu LED-uri conferă o senzație premium. Linia acoperişului înclinată rapid creează un profil mai sportiv, asemănător unui coupe, fără a compromite utilitatea banchetei din spate.

Comparativ cu predecesorul său, noutatea este mai lungă cu 43 de mm (4.702 mm), mai lată cu 21 de mm (1.799 mm) şi mai înaltă cu şase mm (1.459 mm). Ampatamentul a crescut şi el cu 35 de mm, până la 2.686 de mm. Volumul minim al portbagajului este egal cu 510 litri.

Interiorul complet reproiectat al lui Jetta combină caracteristici de înaltă tehnologie cu utilitate zilnică și potrivire și finisare rafinată. Materialele de înaltă calitate și elementele de design trapezoidale conferă vehiculului o senzație superbă, dar modernă. Modelul Jetta are culori și modele de tapiţerie noi pentru scaunele și ornamentele ușilor, precum și opțional, cu 10 culori, personalizabile, pentru iluminatul ambiental.

Cockpit-ul orientat către șofer are un ecran infotainment (cu suport Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink) amplasat înalt în tabloul de bord, astfel încât toate informațiile despre vehicul să fie ușor accesibile șoferului. Fiecare Jetta oferă până la patru regimuri personalizabile pentru şofer.

În funcție de particularitate, caracteristicile personalizabile includ: memoria scaunului șoferului, preferințele sistemului de asistență pentru șofer, temperatura, aranjamentul Volkswagen Digital Cockpit (dacă este echipat), culoarea luminii ambientale, presetările radio, vizualizarea navigației și multe altele.

Noul Volkswagen Polo va avea standard blocuri optice şi stopuri pe bază de LED-uri. Lista de dotări va mai cuprinde un panou de bord digital, sistem audio Beats cu o putere de 400 de waţi, scaune faţă mai comode cu încălzire şi ventilare, cameră video spate, acoperiş panoramic şi multe altele.

Printre sistemele de siguranţă şi asistenţă se vor număra un cruise control adaptiv, sistem de menţinere în bandă, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de comutare automată a luminii de drum cu cea de întâlnire, sistem de frânare automată, etc.

Pe piaţa americană modelul va exista deocamdată doar cu un singur motor sub capotă, un TSI de 1.4 litri şi cu 150 de CP/250 Nm. Cutia de viteze poate fi manuală cu şase trepte sau automată cu opt rapoarte. Tracţiunea este pe puntea din faţă, iar suspensia spate este una semi independentă în locul uneia multi-link.

În viitor se va adăuga o versiune R-Line care va include şi un diferenţial XDS controlat electronic.

În SUA vânzările noului sedan VW vor demara în al doilea trimestru al acestui an. Preţul de start va fi de 18.545 de dolari şi producătorul va oferi o garanţie de şase ani pentru maşină.

Volkswagen Jetta a fost produs de la apariţia sa şi până în prezent în peste 17.5 milioane de exemplare.

UPDATE: Compania Volkswagen a declarat oficial că nu intenţionează să facă o versiune europeană pentru noul Jetta. Modelul va fi disponibil doar pe piaţa nord-americană, şi în China sub denumirea Sagitar.

Potrivit Autoreview, sedanul va fi importat din 2019 şi în Federaţia Rusă, din Mexic. Dacă va fi produs în viitor, local, la linia VW din Nijnii Novgorod, urmează a se lua o decizie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/