(video) Din culisele Tesla: Cum modelează crash testele şi care este secretul Tesla Glass

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla a făcut public un filmuleţ din culisele sale şi a vorbit despre abordarea sa inovatoare în proiectarea sistemelor de siguranță auto, lucru pe care unii producători auto îl menţin în secret.

În această etapă foarte importantă compania utilizează date care sunt colectate în procesul de exploatare a sute de mii de maşini electrice produse anterior!

Se ştie de multă lume că o bună parte din produsele Tesla sunt echipate cu un tip avansat de cruise control, pe care compania obişnuieşte să-l numească Autopilot. Senzorii care fac parte şi funcţionează în acest sistem permite recrearea unui accident cu o exactitate, precizie foarte mare. În plus, pe maşini sunt montate mai multe camere, din înregistrările cărora se pot determina cele mai populare scenarii rutiere.

Ca urmare, specialiștii în siguranță de la Tesla pregătesc sisteme de siguranţă şi asistenţă nu în conformitate cu programul unui set standard de teste de impact, ci folosind situații reale care apar în procesul de conducere în întreaga lume, pe unde maşini electrice se conduc. Acest lucru face posibilă creșterea productivității activității complexului de siguranță activă și pasivă, care pe automobilele mărcii este considerat unul dintre cele mai bune din lume, dacă nu cel mai bun.

Una dintre etapele unei astfel de lucrări, pe care Tesla l-a dezvăluit, se referă la funcționarea airgbagurilor. Aflaţi dar că electronica maşinii evaluează modul în care un scaun din maşină e ajustat şi ce postură/poziţie a luat persoana care stă pe el. Pe baza acestor date se trimite o comandă specifică ce deschide perna de aer într-un fel sau altul!

Reprezentantul Tesla care apare în imagini a numit crash testele care se fac standard nişte boabe de nisip, care fac aluzie că sunt o plajă întreagă, reprezentând nenumărate incidente rutiere. Iar compania americană încearcă să acopere scenariile maxime posibile.


Compania americană a mai publicat un filmuleţ care dezvăluie “secretul interiorului liniștit” al mașinilor sale. Silențiozitatea, pe lângă izolarea fonică, este oferită de sticla de marcă Tesla Glass. Termenul a devenit cunoscut încă din 2016, atunci când a devenit cunoscut faptul că producătorul auto a lansat noul său proiect secret cu aceeași denumire, condus de Mike Pilliod, un fost inginer al Apple care fusese responsabil de materiale.

Această sticlă este utilizată într-o varietate de produse Tesla, inclusiv mașini și acoperișuri solare. În videoclip, Tesla își arată “centrul tehnologic al sticlei” din Los Angeles. Mike Pilliod vorbește despre geamurile duble cu un strat acustic între ele, precum și despre utilizarea tehnologiei acustice de ultimă generație care face interiorul mașinilor Tesla atât de silențios.

Expertul a mai adăugat, de asemenea, că panourile de sticlă sunt sigure în cazul unui accident și protejează pasagerii nu numai de zgomot, ci și de razele ultraviolete, semnificativ de mult.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise