(video) Electromobil cu scaune sport Recaro! Nissan a actualizat modelul LEAF Nismo

Astăzi, în Japonia, Nissan a introdus o versiune actualizată a modelului LEAF Nismo, pentru care au fost anunțate îmbunătățiri ale șasiului și un volan mai “ascuțit”, mai ascultător de intervențiile şoferului. Amintim că LEAF Nismo a fost introdus şi a început să se vândă din vara lui 2018.

https://youtu.be/k4il1F0j7OQ

Versiunea sport a unuia dintre cele mai populare electromobile din lume iese în evidență printr-un kit exterior aerodinamic al caroseriei, jante exclusive de 18 inci, amortizoare setate mai rigid și o servodirecţie reconfigurată printre altele.

Cabina include un volan sport trunchiat în partea sa inferioară, scaune tapiţate cu o combinație din piele și Alcantara, iar pe panourile uşilor şi pe planşa de bord există inserţii care imită fibra de carbon.

Acum, producătorul nipon spune că a redus raportul mecanismului de direcție de la 18.3 la 14.9 pentru a îmbunătăți dramatic performanțele de conducere, căutând plăcere la volan. Potrivit companiei, aceeași valoare este aplicată pe unele mașini sport Nissan.

În plus, a fost reconfigurat sistemul electronic de stabilizare, fiind învăţat să strângă frânele mai precis pe una dintre cele patru roți pentru se putea parcurge mai uşor porțiunile de drum care au curbe sub forma literei S.

Inginerii Nissan au mai instalat arcuri noi de suspensie: acestea au devenit cu 14% mai dure pe puntea din faţă și cu 25% pe cea din spate. În plus, unele elemente de cauciuc din suspensie au fost înlocuite cu unele din poliuretan, fapt care ar trebui să contribuie la abordarea curbelor cu o viteză care nu trebuie redusă mult.

Se mai menţionează despre revizuirea componentelor hidraulice din mecanismele de frânare, potrivit căreia oprirea maşinii va fi mai clară şi mai încrezătoare.

În habitaclu, nişte scaune sportive de la Recaro pot fi comandate opţional. Acestea au o formă revizuită a spătarului, astfel încât acum şoferul este mai sigur fixat în zona omoplaților. Potrivit Nissan, acest lucru “îmbunătățește sentimentul de unitate cu mașina, asigurând o funcționare mai precisă a direcției”. Este demn de remarcat faptul că scaunele sunt încălzite, astfel încât dezvoltatorii au avut grijă de confort.

Nissan Leaf NISMO vine standard cu sistem multimedia şi navigaţie care rulează pe un monitor tactil de 9 inci. Designul exterior (în afară de noi opţiuni decorative), precum şi unitatea de propulsie nu a fost atinsă: “sub capotă” rămâne în continuare instalat un electromotor de 150 CP şi o baterie cu o capacitate de 40 kWh.

Vânzările de LEAF Nismo 2020 au început deja în Japonia. Preţul de start este de 4.294.400 yeni (circa 35.000 euro).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/