(video) Elon Musk a fost acuzat de plagiat de regizorul filmului I, Robot

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După prezentarea recentă a companiei Tesla, unde Elon Musk a arătat câteva viitoare vehicule robotizate autonome, dar și l-a promovat pe Optimus în calitate de barman, dansator sau interlocutor, în spațiul online au apărut mai multe meme-uri la subiect.

Iar unul dintre acestea cu siguranță l-ați fi văzut deja. Acesta a comparat realitatea de ultimă oră cu viitorul din filmul fantastic I, Robot.

VIDEO: tiktok.com/@xx_x.sydney.x_xx

Și după tot acest hype, tot de peste ocean vine o veste care s-a lăsat așteptată. Regizorul filmului SF I, Robot din 2004, Alex Proyas, l-a acuzat pe Elon Musk că a copiat designul noilor sale dezvoltări din film, scrie Hollywood Reporter.

Potrivit lui Proyas, toate noile produse prezentate împreună cu robotaxi-ul Cybercab au o asemănare cu conceptele folosite în film.

Regizorul a distribuit și el un astfel de colaj pe rețeaua de socializare X, care aparține lui Musk. Acolo unde l-a întrebat pe omul de afaceri dacă… îi poate da designul înapoi.

Iar asistentul lui Proyas, Matt Granger, și-a susținut colegul și l-a acuzat pe Elon Musk de lipsă totală de creativitate: „Și eu doresc să îi spun lui Elon și lipsei sale totale de creativitate „du-te dracului”.”

Indirect la sursa de inspirație a șefului Tesla indică și denumirea evenimentului la care au fost prezentate cele enumerate: „We, Robot.”

În paralel, au existat alte acuzații împotriva organizatorilor evenimentului. Potrivit Bloomberg, roboții Optimus care au deservit petrecerea nu puteau acționa autonom, ci ar fi fost controlați de la distanță. În plus, capacitățile fără pilot ale Robotaxi, de asemenea demonstrate la premieră, pot fi explicate prin hărți ale zonei încărcate în prealabil în sistemul electronic de control, evenimentul fiind organizat în platourile Warner Bros Studios care imită străzi de oraș.

Tesla intenționează să înceapă producția primului vehicul robotizat nu mai târziu de 2027. Analiștii de piață și-au exprimat deja îndoielile cu privire la capacitatea Tesla de a urma acest plan, căci acțiunile companiei au scăzut cu aproape 10% după prezentare.

Cmentariile sunt închise