Eolienele – energia verde care poate genera și 100.000 euro profit anual / Redescoperim proiectele eco din Moldova

Realizarea acestui proiect a fost posibilă mulțumită partenerilor:
Porsche Center Moldova
Habsev Grup – Partenerul tău în instalații fotovoltaice
Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Redescoperă Moldova

Astăzi continuăm seria reportajelor dedicate proiectelor sustenabile din Republica Moldova. Dacă în reportajul precedent am vorbit despre cea mai modernă grădiniță de stat din țara noastră, astăzi vă invităm pe dealurile de la Nisporeni ca să discutăm despre turbinele eoliene.

Este adevărat că la moment nu avem în țară nicio turbină eoliană nouă. Absolut toate cele peste 70 de unităţi care există sunt second hand. Însă investitorii nu sunt speriați de asta. Cu o mentenanță efectuată la timp, o astfel de turbină eoliană poate fi în funcțiune minimum alți 15 ani.

Calculele sunt simple… Investiția în cumpărarea, transportul și instalarea unei eoliene în Republica Moldova ajunge la 700.000 de euro. Având o capacitate de 1.500 de megawați, aceasta se poate răscumpăra în 6-7 ani, ceea ce înseamnă că după această perioadă poate genera profit chiar și de 100.000 euro anual.

Bineînțeles că, spre fiecare din cele trei locații despre care vă vom povesti în această serie de reportaje, am ales să mergem cu o mașină electrică. Și nu una oarecare, dar un Porsche Taycan Cross Turismo 4 capabil de o autonomie de peste 400 de kilometri.

Vizionare plăcută!

Aici găsiți link spre canalul nostru de YouTube

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/