(video) Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 a setat un record în drag racing printre mașinile electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Unul dintre obiectivele propuse cu așa-numitele Ford Performance Electric Vehicle Demonstrators este de a redefini ceea ce este posibil în cursele cu sisteme de propulsie electrice. Cu Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 s-a făcut asta de două ori.

Mașina electrică a doborât weekendul trecut recordul mondial pentru cel mai rapid sfert de milă parcurs de un dragster electric cu o caroserie completă. În cadrul evenimentului anual NHRA Winternationals din California, mașina parcurs cei 402 metri în 7,759 secunde. Viteza maximă la ieșire a fost de 180,14 mph.

Este a doua oară când Cobra Jet EV face istorie la NHRA. Recordul inițial de 8,128 secunde și 171,97 mph la ieșire a fost stabilit în 2021. Pentru o comparație, hypercarul electric stradal Rimac Nevera poate parcurge un sfert de milă în 8.25 secunde.

Realizarea unei asemenea performanțe nu a fost doar o chestiune de a apăsa un buton

A fost punctul culminant al inovației neobosite, de la reducerea greutății sistemului de baterii cu peste 40% până la reglarea fină a geometriei suspensiei. După cum spune Pat McCue, veteranul care s-a aflat în spatele volanului, Super Cobra Jet 1800 este o dovadă a potențialului neexploatat al vehiculelor electrice în sportul cu motor.

A vedea un Mustang complet electric făcând istorie pe o pistă NHRA a fost nimic mai puțin decât uimitor. Este un semnal clar că Ford nu participă doar la revoluția electrică, ci o și conduce, aducând tehnologia în vârful curselor competitive. Fiecare lecție învățată pe pistă este un pas spre aplicarea celor învățate pe mașinile de producție, în special în unitățile hibride de propulsie.

Ford Mustang Super Cobra Jet 1800
Ford Mustang Super Cobra Jet 1800

Călătoria modelului Super Cobra Jet 1800 de la concept la record car a implicat modernizări semnificative față de versiunea anterioară cu 1400 CP. Printre acestea s-au numărat o strategie de control personalizată și un sistem de baterii ușoare de ultimă generație. Toate născute din colaborarea dintre Ford Performance și MLe Racecars.

Această bestie funcționează cu un powerhouse setup care include patru invertoare PN250DZR și două perechi de motoare DS-250-115 dublu stivuite, toate optimizate pentru lansări și performanțe fără precedent.

Transformarea nu s-a oprit la hardware. Devotamentul față de inovație s-a extins la o reproiectare de la zero a sistemului de baterii. Rezultatul – o creștere uimitoare a puterii cu 30%. Acest salt înainte nu a fost doar despre stabilirea recordurilor. Este vorba despre reimaginarea potențialului energiei electrice în sporturile cu motor și alte realizări urmează.

Cmentariile sunt închise