(video) GM anunţă despre noi baterii Ultium și o platformă flexibilă pentru a-și dezvolta rapid portofoliul de EV

Începând cu martie 2020, grupul american General Motors adună sute de angajați, dealeri, investitori, analiști, reprezentanți mass-media și responsabili de politici pentru a-şi împărtăși detaliile strategiei sale de creștere rapidă a vânzărilor vehiculelor electrice ale companiei (EV) în mod eficient și profitabil.

Inima strategiei GM este un sistem de propulsie modular și o platformă EV extrem de flexibilă, de a treia generație, alimentată de baterii numite Ultium. Acestea vor permite companiei să satisfacă aproape fiecare client de pe piață astăzi, indiferent dacă caută un transport accesibil, o experiență de lux, o maşină de lucru sau una performantă.

“Echipa noastră a acceptat provocarea de a transforma dezvoltarea produsului la GM și de a poziționa compania noastră pentru un viitor complet electric. Ceea ce am făcut este să construim o strategie EV multi-brand, multi-segment, cu economii de scară care să rivalizeze cu activitățile noastre pe care le avem cu pickup-urile full-size, cu mult mai puțină complexitate și cu o mai mare flexibilitate”, a declarat Mary Barra, președinte și CEO al GM.

Repere despre bateriile Ultium şi sistemul de propulsie:

  • Noile baterii Ultium ale GM sunt unice în industrie, deoarece celulele în format mare, în stilul unei pungi, pot fi stivuite vertical sau orizontal în interiorul pachetului de baterii. Acest lucru permite inginerilor să optimizeze stocarea și dispunerea energiei bateriei pentru fiecare design de maşină în parte.
  • Opțiunile de capacitate energetică ale Ultium variază între 50 și 200 kWh, ceea ce ar putea permite o autonomie estimată de GM de până la 400 mile (644 km) sau mai mult, după o încărcare completă, oferind autovehiculelor capacitatea de a accelera de pe loc şi până la 97 km/h în cel mult trei secunde. Motoarele electrice dezvoltate in-house vor fi compatibile cu o tracţiune faţă, spate, integrală sau integrală de performanţă.
  • Maşinile electrice pe bază de Ultium sunt proiectate pentru încărcare rapidă de nivel 2 și DC. Majoritatea vor avea baterii de 400 de volți și capacitate de încărcare rapidă de până la 200 kW, în timp ce platforma pentru pickup-uri include baterii de 800 de volți și capacitate de încărcare rapidă de până la 350 kW.

Abordarea flexibilă și modulară a GM pentru dezvoltarea de electromobile va determina economii de scară semnificative și va crea noi oportunități de venituri, inclusiv:

  • Îmbunătățirea continuă a costurilor bateriei: Întreprinderea comună creată de GM cu LG Chem va duce într-un final costurile celulelor bateriei sub 100 USD per kWh. Celulele folosesc o chimie proprie cu un nivel redus de cobalt, iar descoperirile tehnologice și de producție continue vor duce la reducerea şi mai semnificativă a costurilor.
  • Flexibilitate: Noua platformă globală a GM este suficient de flexibilă pentru a construi pe baza acesteia o gamă largă de pickup-uri, SUV-uri, crossovere, autoturisme și vehicule comerciale cu un excepţional design, performanță, ambalare, autonomie și accesibilitate.
  • Eficiența capitalului: GM poate cheltui mai puțin capital pentru a-și extinde afacerea cu EV-uri, deoarece este capabil să utilizeze proprietățile existente, inclusiv terenuri, clădiri, unelte și echipamente de producție, cum ar fi atelierele pentru producerea caroseriilor şi de vopsire.
  • Reducerea complexității: Vehiculele și sistemele de propulsie au fost concepute împreună pentru a minimiza complexitatea și numărul de piese dincolo de EV-urile actuale, care sunt mai puțin complexe decât vehiculele convenționale alimentate cu motoare cu ardere internă. De exemplu, GM intenționează inițial să facă 19 configurații diferite ale bateriei și unității de propulsie, comparativ cu 550 de combinații de propulsie cu combustie internă disponibile astăzi.
  • Creşterea rapidă a numărului de clienţi: Furnizorii terţi se așteaptă ca volumele de electromobile americane produse să fie mai mult decât duble între anii 2025-2030, până la aproximativ 3 milioane de unități în medie. GM consideră că volumele ar putea fi semnificativ mai mari pe măsură ce mai multe EV-uri sunt lansate în segmente populare, rețelele de staţii de încărcare cresc și costurile totale de proprietate pentru consumatori continuă să scadă.
  • Noi surse de venituri: Prin integrarea verticală a fabricării de celule cu baterii, compania poate depăși alte flote și îşi poate licenţia tehnologiile către alte persoane interesate.

Prima generație a viitorului program EV al GM va fi profitabilă. Programele inițiale vor deschide calea pentru o creștere mai accentuată. Tehnologia GM poate fi extinsă pentru a satisface cererea clienților, cu mult mai mare decât peste un milion de vânzări globale, pe care compania le așteaptă la jumătatea deceniului.

Lansări și dezvăluiri viitoare:

Chevrolet, Cadillac, GMC și Buick vor lansa noi electromobile începând din acest an. Următorul nou Chevrolet electric va fi o nouă versiune a modelului Bolt EV, care va fi lansată la sfârșitul anului 2020, urmat de modelul EUV Bolt care va fi lansat în vara lui 2021.

Bolt EUV va fi primul vehicul din afara brandului Cadillac care va avea Super Cruise – prima adevărată tehnologie de conducere cu mâini libere pe autostradă din industrie, pe care GM o va extinde la 22 de vehicule până în 2023, inclusiv 10 până anul viitor.

Cruise Origin, un vehicul electric autonom şi electric, prezentat publicului în ianuarie 2020 la San Francisco, a fost primul produs dezvăluit folosind platforma EV de a treia generație și bateriile Ultium.

Următorul produs va fi SUV-ul de lux Cadillac Lyriq pe care urmează să-l vedem în aprilie 2020. Detalii despre lansarea sa vor fi anunţate atunci.

Iar dezvăluirea noului GMC HUMMER EV, alimentat de baterii Ultium, va urma la 20 mai 2020. Producția-i va fi începută abia din toamna anului 2021 la uzina GM Detroit-Hamtramck, prima fabrică de asamblare a GM dedicată 100% producției de EV.

https://autoblog.md/video-cybertruck-killer-noul-gmc-hummer-ev-se-pregateste-sa-impresioneze-cu-1000-cp-15592-nm-si-0-97-km-h-in-doar-3-secunde/

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise