(video) În Japonia au început vânzările primului hoverbike de producţie în masă din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Startup-ul japonez A.L.I. Technologies Inc. a prezentat acum câteva ore pe circuitul Fuji Speedway primul hoverbike de producţie în masă din lume. A fost dezvoltat din 2017, este numit XTURISMO și poate fi deja comandat.

Aparatul de zbor costă 77.7 milioane de yeni (590.000 de euro). Compania producătoare promite să-l livreze în prima jumătate a anului 2022.

Unitatea de transport reprezintă o dronă masivă cu o caroserie asemănătoare unei motociclete, cea pe care şi stă pilotul. Aceasta din urmă este ataşată de o platformă specială cu şase elice – două mari în partea inferioară și alte patru mai mici pe colţuri.

Sistemul de propulsie îi permite să decoleze vertical şi să se menţină în aer la o înălțime de câțiva metri, generând în acelaşi timp un zgomot puternic. Înălţimea maximă la care poate zbura nu se menţionează exact.

Revenind la sistemul de propulsie, aflaţi că acesta este unul hibrid, format dintr-un motor cu ardere internă şi alte patru electrice. Poate atinge o viteză maximă de 100 km/h şi o autonomie de zbor de până la 40 de minute.

Având o lungime de 3.7 metri, o lățime de 2.4 metri și o înălțime de 1.5 metri, cântărește aproximativ 300 de kilograme. Doar un pilot cu o greutate de până la 100 de kilograme se acceptă la bord.

„Până astăzi, oamenii au ales între a se deplasa pe pământ sau sus pe cer. Sperăm să oferim o nouă modalitate de deplasare.”

Daitsuke Katano, CEO A.L.I. Technologies Inc.

Deocamdată, până nu se va schimba legea, aparatul de zbor nu va putea fi folosit pentru călătorii pe drumurile publice din Japonia, deasupra traficului pentru maşini, de exemplu.

Însă, compania producătoare le va testa în practică împreună cu autoritățile din prefectura Yamanashi pentru a le utiliza în situații de urgență. Mai exact, ar putea fi folosite de echipele de salvare pentru a ajunge în locuri greu accesibile

A.L.I. Technologies Inc. îşi are sediul în Tokyo şi este specializat în producția de drone. Investitorii săi includ companii tehnologice serioase precum Mitsubishi Electric și Kyocera.

Cmentariile sunt închise