(video) LA Auto Show 2021: Noul Mullen Five se promite a fi mai ieftin şi mai rapid decât Tesla Model Y

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Necunoscuta marcă auto americană Mullen cu sediul în sudul Californiei şi-a făcut o apariţie neaşteptată la Salonul Auto de la Los Angeles. Aceasta a venit să atragă atenţia publicului printr-un concurent pentru unul dintre cele mai populare electromobile ale momentului – Tesla Model Y!

La fel ca multe alte startup-uri EV, Mullen revendică cifre mari și un preț rezonabil de mic. Dacă va putea aduce această idee într-o realitate a unei mașini de serie este o cu totul altă poveste și o întrebare la care doar timpul va răspunde.

Ce se ştie la moment despre Mullen Five?

  • Este un crossover electric, proiectat în întregime în America. La capitol stilistic a fost implicat studioul Thurner Design, care a fost fondat în 2020 de Andreas Thurner, anterior angajat al Rolls-Royce. Mullen Five este primul proiect al acestui studio.
  • În cadrul LA Auto Show a fost arătat sub formă de prototip. Dispune de o caroserie coupe cu cinci uși și un interior cu patru locuri dedicate. Este construit pe o platformă de tip skateboard care oferă mai multe configurații ale grupului de propulsie și niveluri de echipare.
  • Numărul și puterea motoarelor electrice nu sunt indicate deocamdată, dar timpul de acceleraţie declarat este de 3.2 secunde (0-97 km/h). Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Pentru viitor este anunțată o versiune a Mullen Five RS ce va putea face 0-97 km/h în 1.9 secunde şi atinge peste 320 km/h!?
  • Bateria cu o capacitate de 95 kWh ar trebui să ofere o autonomie de până la 523 km, iar prin intermediul încărcării rapide se poate atinge o stare de 80% în 21 de minute, pentru a putea parcurge alţi 420 km.
  • Alte caracteristici anunţate: frâne Brembo, un sistem activ de anulare a zgomotului, un sistem de pilotare semi automatizată de nivel 2.5, etc.

Preţul de start indicat este de 55.000 de dolari. Compania a deschis deja înregistrarea precomenzilor cu un depozit de 100 de dolari, iar în primele zile ale Salonului Auto de la Los Angeles ar fi colectat deja 25.000 de cereri.

După cum am menţionat, startul producţiei este programat pentru sfârşitul lui 2023. Până atunci, propria fabrică din statul Mississippi, achiziționată la începutul acestui an pentru asamblarea mașinilor sport Qiantu, va fi extinsă și recondiționată. Începerea vânzărilor este programată pentru al doilea trimestru al anului 2024.


Ce se ştie despre marca Mullen?

  • Există din 2002 și a încercat până în prezent să se ocupe de vehiculele electrice. Primul model a fost prezentat în 2007 sub forma roadsterului Mullen GT, dar acesta nu a mai ajuns niciodată pe piață.
  • Activitatea lentă a continuat până în 2014, când omul de afaceri David Michery a preluat Mullen Motor Cars. El a cumpărat, de asemenea, firma Coda Automotive, care încerca să vândă vehicule electrice în SUA transformate din sedanuri chinezești de la regretatul brand Hafei. Fuziunea acestor două a dat naștere Mullen Technologies. 
  • Primul proiect din 2018 a fost de asamblare a mașinilor sport electrice chinezești de la Qiantu în Statele Unite: finanțarea a fost asigurată de chinezi, dar ideea încă nu fost din anumite motive realizată. Dar, în paralel, echipa lui David Michery a început să lucreze la propria mașină electrică, cea care a debutat în Los Angeles.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata