(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul LC 500 Convertible, primul Lexus cu acoperiş moale

Compania Lexus, “fiică” a Toyota Motor Corporation, niciodată în cei 30 de ani de istorie nu a produs încă automobile decapotabile cu acoperiş moale, textil. Până acum, puținele modele de serie care au existat erau doar modele coupe cu acoperiş retractabil tare, rigid.

Acum însă, niponii au reuşit într-un final să pregătească un asemenea automobil pentru producţia în serie şi a fost prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles în premieră mondială, la aproape un an de la prezentarea prototipului.

Noul LC 500 Convertible a primit un acoperiş pliabil format din patru straturi, din diverse materiale, inclusiv unele pentru izolare fonică, care poate doar de culoare neagră sau bej. Mecanismul electric poate scoate acoperişul în 15 secunde, iar transformarea inversă durează doar cu o secundă mai mult. Ambele proceduri pot fi făcute din mers, doar dacă maşina are până la 50 de km/h.

Apropo, înălțimea totală a mașinii a crescut cu 5 mm, până la 1.350 mm. Iar greutatea a crescut de la 1.935 la 2.040 kg.

Ca și coupeul de bază, decapotabila are o formulă de scaune 2+2, deşi pe al doilea scaun dacă vor putea sta nişte copii cuminţi. În spatele rândului doi de scaune, pe margine, este instalat un scut-deflector pentru protecție împotriva vântului.

Scaunele din față sunt echipate cu un sistem de suflare cu aer cald în zona gâtului pasagerilor, soluţie găsită şi pe modelele Mercedes-Benz! Și funcționalitatea sistemului de climatizare de la bord a fost extinsă: acum sistemul electronic poate schimba automat setările în funcție de poziția acoperișului, inclusiv controlul încălzirii scaunelor și a volanului.

Evident, corpul lăsat fără acoperiş rigid, a fost întărit serios pentru că acum nu mai este un tot întreg cu caroseria. Cu toate acestea inginerii nu numai că au adăugat elemente noi, dar au şi optimizat și poziția amplificatoarelor existente. Și pentru a păstra caracterul de condus sportiv, coupeului i-a fost resetată suspensia: în partea din față s-au redus masele nesuspendate, iar în partea din spate o bretea din aluminiu.

În cazul în care coupeul este vândut în două versiuni, clienţii care vor alege decapotabila o vor primi doar cu un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri, cuplat la o cutie de viteze automată cu 10 trepte. Despre o eventuală versiune hibridă nu s-a anunţat nimic.

Noul Lexus LC 500 Convertible va fi disponibil în vânzare din vara anului 2020. Preţul de start este necunoscut la moment.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/