(video) Max Verstappen a câștigat în Japonia și anticipat al doilea titlu de Campion Mondial

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu al Japoniei scurtat de ploaie – a 12-a victorie a sa din sezonul 2022 – pentru a-și asigura al doilea titlu de Campion Mondial FIA de Formula 1.

A devenit posibil nu numai datorită performanței sale de condus, ci și din cauza unei penalizări suportate de rivalul principal Charles Leclerc, care a coborât de pe locul doi pe trei, ajungând pe podium în spatele lui Sergio Pérez, din cauza unei erori comise chiar pe ultima sută de metri!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Prima pornire a fost efectuată în condiții dificile de ploaie, când Carlos Sainz Jr. de la Ferrari a derapat și a ajuns în bariere. După accident cursa a fost suspendată cu steag roșu pentru o durată de două ore, iar odată ce vremea s-a liniștit piloții rămași în joc au fost invitați pe circuit pentru a parcurge 28 de tururi până la apusul soarelui.

Cu șansele acum strânse împotriva lor de a câștiga titlul în acea zi, olandezul Verstappen a rămas în față de la reluare, opririle la boxe fiind cronometrate la perfecțiune, astfel încât să poată ajunge la victorie.

Verstappen, în vârstă de douăzeci și cinci de ani, a spus:

„Sunt foarte fericit că am ajuns la final. A fost foarte greu să conducem. Mașina zbura. A fost foarte special să o fac aici în fața tuturor oamenilor din Honda și fanilor japonezi. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest succes. Al doilea titlu este și mai frumos cu sezonul pe care l-am avut.”

Odată cu titlul de piloți din 2022 decis acum pentru Verstappen, Oracle Red Bull Racing va încerca să-și sigileze primul titlu de constructori din ultimii nouă ani la Marele Premiu al SUA de la Austin, pe 23 octombrie.

Ar mai fi de notat că Yuki Tsunoda de la Scuderia AlphaTauri a finisat pe locul 13 cursa din patria sa.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/