(video) Mesajul unui şofer din capitală: “De ce toată lumea crede în eficienţa sistemului (meu) de frânare?”

“De ce toată lumea crede în eficienţa sistemului (meu) de frânare”, este mesajul-întrebare a unui şofer din capitală, unul pe care ar trebui să şi-l pună fiecare conducător de vehicul. În cazul său, chiar de la început de an a fost la un pas să facă un accident rutier şi asta din cauza neatenţiei unui alt coleg.

Păi, de ce unii ar trebui să se bazeze pe reacţia altora şi pe capacitatea de frânare a maşinilor pe care le conduc, dacă ei înşişi nu sunt cu ochii în patru şi conduc după propriile reguli. La sigur nu poate fi aşa mereu, motiv pentru care şi se întâmplă accidentele rutiere, însă acestea şi alte situaţii periculoase pot fi evitate cu uşurinţă dacă ambele părţi respectă “regulile de joc” întocmai.

Incidentul din imagini încă este unul banal în comparaţie cu altele, însă o diferenţă de câteva zecimi de secundă a reacţiei ar fi dus la un contact. Şi ăsta este un exemplu clasic a motivului pentru care se întâmplă cel mai des accidente rutiere – neatenţia.

În anul şi deceniul în care am intrat vă dorim ca să conduceţi în siguranţă şi să nu vă pomeniţi în situaţii cu potenţiale urmări grave. Pentru aceasta vă îndemnăm să faceţi uz atât de oglinzile retrovizoare, cât şi de semnalizatoarele de direcţie, asta pentru că nu degeaba au fost inventate şi sunt incluse pe orice vehicul.

Autor video: facebook.com/ILOGHINN

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-accident-chisinau-cum-soferul-unui-camion-cu-betoniera-lovit-din-neatentie-un-opel/

https://autoblog.md/video-un-automobilist-cat-pe-ce-sa-fie-lovit-de-un-kamaz-la-peresecina/

https://autoblog.md/video-chisinau-facut-un-accident-stupid-timp-ce-cauta-un-loc-de-parcare/

Cmentariile sunt închise