(video) Monterey Car Week 2024: Cadillac face un anunț prin Opulent Velocity Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cadillac a prezentat astăzi conceptul Opulent Velocity, o expresie pură a designului inovator și a performanței prestigioase. Combinând tehnologia avansată cu luxul pe măsură, conceptul reprezintă viziunea viitoare a performanței electrice pentru mașinile din seria V!

Pionier în domeniul tehnologiei EV și al conducerii autonome, Cadillac utilizează ambele inovații pentru a crea două extreme dinamice în Opulent Velocity.

Opulent: Luxul timpului

Aflăm în primul rând că acest concept e capabil de condus autonom de nivel 4. Informațiile relevante în acest mod sunt vizibile șoferului prin intermediul unui ecran panoramic complet și a unui head-up display cu realitate augmentată.

Cadillac a mai explorat cunoștințele științifice ale undelor sonore și luminoase în timpul dezvoltării Opulent Velocity. Apoi a valorificat aceste descoperiri în întreaga cabină, încorporând artă curată, divertisment și lumină ambientală.

Velocity: Arta performanței antrenante

Declanșat prin atingerea controlerului multifuncțional, conceptul trece de la modul autonom la experiența Velocity. Volanul și pedalele își fac apariția și se pun la dispoziția șoferului. Scaunele frontale sprijină consola în formă de Y și sunt conectate direct la ușă – acest lucru ajută la susținerea șoferului în manevrele de mare viteză.

Modul Velocity mai conceptualizează o funcție “Ghost Car” care se afișează pe head-up display, servind drept ghid de utilizare a vehiculului. Acest mod prezintă un curs de conducere competitiv care permite șoferilor să își îmbunătățească timpii pe tur sau să concureze împotriva colegilor pe diferite piste desemnate.

În plus, modul Velocity vizualizează capacitatea de a dicta îmbunătățiri de conducere, inclusiv suprapuneri de drum, informații active despre condițiile de drum și control complet asupra aerodinamicii active și a setărilor de amortizare a suspensiei.

Profil iconic și exterior de hypercar

Fidel esteticii găsite pe mașinile de curse hibride Cadillac V-Series.R, Opulent Velocity atrage atenția cu o suprafață dramatică și un aspect modern curat într-o siluetă joasă și o parte frontală retrasă. Accesul în habitaclu se face niște portiere mari de tip fluture.

Semnătura de iluminare verticală a Cadillac explorează detaliile cu caneluri de cristal, observate pe stopuri, faruri și grilă, și completează în continuare poziția expresivă a vehiculului. Evoluția insignei iluminate Cadillac prezintă o grilă iluminată 3D, subliniind sinergia dintre bijuterii, rafinament și tehnologie. Caroseria este vopsită în nuanța Gilded Pearl.

Culoare, materiale și finisaje progresive și intenționate

Interiorul spațios, cu scaune în format 2+2, include un flux curat și neîntrerupt permis de suprafețele drapate care se deplasează din spate spre față, toate elementele părând suspendate. Studiul Cadillac de integrare artistică este pronunțat cu tehnologia de ultimă generație, văzută pe ecranul lat cu informații 3D, un cockpit complet digital, volan în formă de Y inspirat de curse, experiențe de utilizare cu comandă vocală și un sistem de infotainment intuitiv.

Meticulos realizat cu cele mai recente evoluții în designul culorilor, materialelor și finisajelor (CMF), Opulent Velocity demonstrează o paletă care cuprinde moștenirea designului și posibilitățile viitoare. Culoarea interioară Selene completează personalitatea îndrăzneață cu un albastru închis metalic, semnalând capacitatea de performanță pe pistă.

Prin utilizarea tehnologiei de imprimare 3D, motivul din interior reprezintă precizia și viteza, folosind o broderie liniară în două tonuri cu ornamente prismatice, care reflectă coregrafia iluminatului ambiental. Se mai face uz de fibre de in în tonuri reci.

Expresie pură a viitorului, Opulent Velocity demonstrează evoluția veneratului simț al opulenței Cadillac, imaginând în același timp o expresie a performanței și a leadership-ului luxului modern cu emisii zero. Unele voci susțin că mașina s-ar putea transforma în eventualul Celestiq V.

Vezi și: (video) Premieră: Noul Cadillac SOLLEI Concept împinge limitele viitoarelor comenzi personalizate

Cmentariile sunt închise