(video) Nicio jenă, nicio frică, nicio regulă! Mai mulţi şoferi, surprinși cum elementar nu cedează trecerea unei locomotive

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de situaţii, inclusiv în această locaţie din capitală, însă simplul fapt că unii şoferi ignoră reguli de circulaţie elementare înseamnă că ei trebuie neapărat penalizaţi, de dorit cât mai aspru posibil, după care educaţi.

Vom repeta să spunem asta şi vom continua să atragem atenţia asupra unor astfel de cazuri. Nu de alta, dar cineva a spus „repetitio mater studiorum est” – repetiţia este mama învățăturii. Şi poate în viitor nu vom mai auzi despre accidente banale, uneori chiar tragice, pe căile ferate „suprasolicitate” ale Republicii Moldova…

Mai devreme, chiar în dimineaţa zilei de Crăciun, un tren cu pasageri de pe cursa Tighina-Chișinău a fost lovit de un camion cu semiremorcă. Totul s-a întâmplat pe strada Muncești, în apropiere de stația Revaca.

Amintim că potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, conducătorii auto sunt obligați să cedeze trecerea trenurilor sau altor vehicule feroviare! Pentru cedarea trecerii acestora, conducătorul auto trebuie să oprească la marcajul 1.12 (linia STOP) sau la indicatorul 2.2 (STOP), iar în lipsa lor – nu mai aproape de 10 metri de prima şină!

Printre altele, conducătorului auto îi este interzis să ocolească vehiculele oprite în faţa trecerii, inclusiv prin ieşire pe contrasens!

Iată ce amenzi prevede Codul Contravențional pentru grăbiţi şi şmecheri de genul:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata