(video) Noble M600 Speedster este supercarul care nu are concurenţi

La Festivalul de Viteză de la Goodwood din acest an a mai avut loc o premieră despre care era cât pe ce să uităm.

Compania britanică Noble Automotive a prezentat versiunea fără acoperiş a sportcarului Noble M600, menţionând că această maşină nu are concurenţi şi nu poate fi comparată cu oricare alta.

Exteriorul lui Noble M600 Speedster nu mai este pentru nimeni un secret şi asta pentru că versiunea pre-serie a automobilului sport a fost prezentată încă la începutul anului 2015 la motorshow-ul Autosport International din Birmingham.

Înaintea de lansarea în serie maşina practic nu a fost modificată. Inginerii Noble au schimbat minor şi vizual doar partea posterioară a decapotabilei pentru o mai bună răcire a motorului.

Acoperişul este făcut din fibră de carbon şi poate fi instalat/scos în mai puţin de 30 de secunde, fiind necesar de a debloca doar două lăcăţi. Singura problemă este că nu există un spaţiu de depozitare a acoperişului în maşină.

noble-m600-speedster (1)

În călătorii piesa nu poate fi luată, iar în caz că afară plouă, şoferul va trebui să se folosească de un alt tip de acoperiş, din pânză, ascuns în portbagaj.

Cât priveşte partea tehnică, Noble M600 Speedster are o cutie de viteze automată, în timp ce coupeul M600 are o transmisie mecanică Graziano cu şase trepte.

Motorul este un V8 bi-turbo de 4.4 litri, de producţie Yamaha şi care dezvoltă 650 CP.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, însă cu siguranţă se vor deosebi de coupeul M600 pentru că este prezentă transmisia automată. Coupeul accelerează până la 100 de km/h timp de 3.1 secunde, iar viteza maximă este egală cu 362 km/h.

Vânzările Noble M600 Speedster încep până la sfârşitul acestui an pentru un preţ de start de 293.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/