(video) Oficial! Iată care vor fi primele modele ale mărcii reînviate Moskvici

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Directorul general al societăţii pe acţiuni KAMAZ, Serghei Kogogin, și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au semnat un acord de cooperare în dezvoltarea mașinilor dedicate transportului de pasageri și producerea unei mașini electrice autohtone. Semnarea acordului a avut loc ieri, 6 iulie, la Uzina de Automobile Moskvici din Moscova, fosta uzină Renault

Documentul definește intențiile părților de a crea autoturisme electrice rusești prin intermediul performanţelor fabricii auto, care ar trebui aduse pe piață cât mai repede posibil. KAMAZ va ​​acționa în calitate de partener tehnologic al proiectului, în organizarea procesului de producţie, asta pentru că, conform oficialilor ruşi, francezii de la Renault nu au lăsat în fabrică “nici tehnologii, nici documentație de construcție, nici componente care ar trebui să asigure producția”, iar în plus, din cauza respingerii intenționate a furnizorilor ruși de componente și a tranziției la piese de schimb străine, producția de mașini la Moscova va trebui să înceapă practic de la zero.

De asemenea, a fost elaborată o foaie de parcurs pentru crearea unei platforme unificate de vehicule rusești, pe care va fi dezvoltată o gamă de autoturisme autohtone. Acest lucru trebuie să se întâmple până în 2025.

Dar până vor apărea propriile maşini autohtone, primarul Moscovei şi şeful KAMAZ s-au înţeles să înceapă producţia de maşini preponderent cu motoare cu ardere internă, pentru ca actuala forţă de muncă să nu se piardă.

Conform informațiilor preliminare, linia de produse Moskvici va fi compusă într-o primă fază din cinci modele împrumutate de la nişte producători chinezi: patru crossovere şi un sedan.

În prezentarea din cadrul evenimentului au fost recunoscute cel puţin trei modele ale JAC Motors (China), KAMAZ având deja experienţă de cooperare cu firma dată. Mașinile din imagini (arătate fără embleme) sunt practic identice cu modelele acestei mărci (în special, crossoverele S7, J4 și X6).

„Împreună cu partenerul nostru tehnologic, am conturat un program pentru reluarea activităţilor la actuala fabrică numită Moskvici. În prima etapă, vom fi angajați în asamblarea de kituri CKD de mașini din țări prietenoase cu noi, în a doua etapă o localizare mai profundă a acestei producții şi, în paralel cu acest proces, fără a aștepta niciun prim rezultat, de astăzi începem să lucrăm la crearea propriei platforme pentru un electromobil numit Moskvici.”

Serghei Sobianin

Vor exista câteva etape ale implementării proiectului, prima implicând doar asamblarea pe loc a maşinilor din kituri importate din China. Astfel, până la sfârșitul lui 2022, planul este ca să fie produse pentru acomodare aproximativ 600 de automobile, dintre care 200 vor fi echipate cu motoare electrice. 

Deja în 2023, compania va mări turaţiile până la cel puţin 50.000 (dintre care 10 mii electrice), iar pentru 2024 se doresc nu mai puţin de 100.000 de unităţi produse (dintre care 20 de mii electrice). Deja un ciclu complet de producție, cu sudare și vopsire a caroseriilor, cu asamblare a motoarelor şi bateriilor electrice, este programat pentru 2024.

Principalii consumatori ai noilor modele Moskvici vor fi serviciile de taxi și de car sharing din Moscova și regiunea sa. Necesarul anual de mașini noi este estimat la 40-60 de mii de unități. De asemenea vor fi puse automobile şi în vânzare publică, miza principală fiind pe cele electrice.

Cmentariile sunt închise