(video) Până în 2023, tirajul pentru o conversie retro a noului Toyota RAV4 a fost epuizat

Mitsuoka Motor, o mică companie japoneză fondată în 1968, care construiește atât maşini proprii în ediţii limitate, cât şi caroserii pentru cele existente pe piaţă, a prezentat în ziua de 26 noiembrie proiectul Buddy.

Acesta nu este altceva decât un Toyota RAV4 de ultimă generaţie, stilizat la exterior pentru a aduce aminte de SUV-uri americane retro, în special de modelul Chevrolet K5 Blazer care a existat în anii ’70-’80 ai secolului trecut.

După doar o săptămână de la premieră, compania a anunțat despre o cerere impresionantă pentru noutate (reieşind din capacităţile sale modeste de producţie). Întregul tiraj planificat pentru anii 2021 şi 2022 a fost epuizat!

În anul care vine urmează să se facă doar 50 astfel de conversii, iar în 2022 alte 300. Astfel, comenzile făcute acum vor putea fi primite nu mai devreme de 2023, deşi nu se ştie deocamdată câte exemplare vor fi făcute în acel an!

Deoarece Mitsuoka face toate conversiile sale într-un număr limitat, panourile externe originale le poate produce într-un mod accesibil pentru sine – din plastic ranforsat cu fibră de sticlă. Dar pentru Buddy compania a decis să utilizeze o tehnologie diferită – turnare din foi de plastic ABS și polipropilenă. Aceste soluții sunt mai scumpe, dar oferă o calitate vizuală mai bună și o geometrie mai precisă a panourilor de caroserie decât fibra de sticlă. Rezultatul va fi un schimb total de look, deşi din profil va putea fi recunoscut uşor ca fiind un RAV4.

Noi vor fi barele de protecţie, farurile, stopurile, grila de radiator, capota, hayonul, roţile cu jante şi alte elemente, toate fiind ajustate şi în baza standardelor de protecţie. Gama de culori pentru caroserie cuprinde 11 opţiuni, deşi există şi şase combinaţii dublu-ton pe lângă o mulţime de părţi cromate. Interiorul va rămâne în mare parte cel stoc oferit de Toyota, fiind puse la dispoziţie doar noi variante de tapiţerie.

Ca bază pentru Mitsuoka Buddy poate fi folosit atât un RAV4 obişnuit cu un motor pe benzină de 2.0 litri, cât şi un RAV4 Hybrid. În ambele cazuri, tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă sau integrală, la alegerea clientului.

Prețurile pentru un Mitsuoka Buddy în Japonia încep de la 4.697.000 yeni (circa 38.000 de euro). Livrările vor demara din iunie 2021.

Cmentariile sunt închise