(video) Podul suspendat de la Brăila, al treilea cel mai mare din Europa, ar urma să fie deschis pe 27 iunie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imagini unice cu podul suspendat peste Dunăre de la Galați/Brăila, România, care va fi inaugurat pe sau până la 27 iunie 2023. Moldovenii îl vor putea utiliza pentru a ajunge pe litoralul românesc sau bulgăresc, ori să se deplaseze spre Turcia și Grecia.

Potrivit Secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, săptămâna trecută se turna ultimul strat de asfalt pe pod. În total, se aștern 14.000 tone de asfalt doar pe pod.

Cu o lungime de 1.974 de metri, podul este cel mai mare din România și al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa. Lucrările începute în decembrie 2018 costă în total 500 de milioane de euro și sunt acoperite din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Două companii din Italia și Japonia au lucrat 12 luni la proiectare și 36 de luni la execuția propriu-zisă. Termenul iniţial de finalizare al lucrării era decembrie 2021.

La sfârșitul lunii mai, în 2023, CNAIR anunța că lucrările la Podul suspendat peste Dunăre erau în stadiu avansat, constructorul intervenind la partea structurală a podului şi la montarea sistemului de iluminat şi a celui de monitorizare de la stația de taxare.

La acel moment, s-a transmis că sunt șanse mari ca la sfârșitul lunii iunie 2023, podul să fie deschis circulației de pe viaductul de la Brăila, cu ieşire în drumul de legătură către Măcin.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat pe 21 aprilie, într-o conferinţă de presă, că Podul de la Brăila va fi inaugurat în jurul datei de 27 iunie, pe varianta Măcin, urmând ca varianta Jijila să fie gata până la sfârşitul anului.

Podul rutier suspendat asigură legătura între județele Brăila și Tulcea. Este cel mai mare proiect de infrastructură din România ultimilor 30 de ani.

Cmentariile sunt închise