(video) Poliţia din Franţa distruge maşinile pe care le vede implicate în derapaje pe drumurile publice
Poliţia franceză s-a învăţat să fie nemiloasă în raport cu drifterii amatori. De curând a distrus două BMW-uri după ce s-a pretins că au fost filmate în timp ce erau angajate în derapaje pe străzile publice din Tourville-la-Rivière, în partea de nord a țării. Unul dintre proprietari susține că nu i s-a oferit ocazia de a-și prezenta o apărare legală serioasă înainte ca vehiculul său să fie distrus.
Politia a distribuit un videoclip și fotografii cu un E46 multicolor și un E36 galben, care au fost distruse într-o presă. Împreună cu imaginile, a scris că “justiția cere distrugerea vehiculelor” după ce s-a pretins că au fost implicate în activități ilegale în luna mai.
Pe Instagram, utilizatorul @alann_abt susține că E36-ul galben a fost confiscat din cauza unei capturi de ecran în care el recunoaște că a derapat într-o zonă industrială pustie. La câteva zile după ce postarea a fost făcută publică, mașina i-a fost confiscată din fața casei.
Șoferul susține că nu a avut șansa de a organiza o apărare legală înainte ca mașina sa să fie distrusă. Deși a scris că ar fi acceptat o amendă, el afirmă că distrugerea mașinii sale a fost o măsură prea drastică, iar acum se organizează o colectare de fonduri pentru a strânge bani pentru un avocat.
Potrivit paginii care găzduiește campania de strângere de fonduri, mașina a fost confiscată în timp ce proprietarul său era la locul de muncă și nu i s-a oferit nici ocazia de a-și recupera obiectele personale din interiorul vehiculului. Avocatul va fi angajat pentru a-l reprezenta pe proprietar în cadrul unei audieri care va avea loc abia pe 15 ianuarie 2024.
Proprietarii acestor BMW-uri par să se confrunte cu consecințele definite de legile introduse în 2018 pentru pedepsirea driftului. Aceste legi au transformat derapajele pe drumuri publice dintr-o simplă abatere într-o infracțiune pedepsită cu până la trei ani de închisoare și o amendă de până la 75.000 de euro în cazul în care sunt implicate alcoolul și alţi factori! În plus, șoferii își pot avea permisele suspendate timp de până la trei ani, iar vehiculul implicat în infracțiune poate fi confiscat.
Introducerea pedepselor mai aspre a fost din cauza majorării cu 1400% a numărului de cazuri cu maşini angajate în derapaje, susținea ministrul Justiției la acea vreme. Iar pedepsele ar putea deveni chiar mai stricte. Potrivit unui document din 7 aprilie anul curent, ministrul de Interne al Franței cere poliției să acționeze mai ferm împotriva celor care conduc agresiv într-un astfel de mod.
Cmentariile sunt închise