(video) Premieră: Conceptul Dacia Manifesto este complet impermeabil şi nu poate face pană de cauciuc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se apropie Salonul Auto de la Paris (17-23 octombrie), iar Renault Group va fi acolo cu un număr total de şase premiere din partea mărcilor Renault, Dacia, Alpine şi Mobilize. Şi iat-o pe prima de la Dacia!

Prin conceptul MANIFESTO, marca își reafirmă cu tărie viziunea de neegalat pentru o mașină esențială, cool, robustă, accesibilă și eficientă din punct de vedere ecologic. Este un laborator pentru explorarea și testarea unor noi idei și un vehicul conectat la natură, prietenos cu mediul și plin de descoperiri, dintre care unele vor fi disponibile pe viitoarele vehicule din gama Dacia.

Caracteristici cheie:

  • Este un buggy electric ce nu are vreun “filtru” între pasageri și mediu – fără uși, fără ferestre, fără parbriz. Și, pentru activități în aer liber, nu există nimic la fel de convenabil ca o suprafață de lucru care servește o varietate de scopuri, în loc de hayon.
  • O soluție extrem de ingenioasă o constituie utilizarea unui singur proiector în partea frontală. Blocul optic este amovibil (detaşabil) și poate fi utilizat ca lanternă sau ca sursă de lumină fixă pentru locul de camping atunci când vehiculul staționează pe timp de noapte.
  • Disponibil deja pe mai multe modele ale mărcii, sistemul Bring your Own Device permite integrarea unui smartphone în planșa de bord, conectat şi la un calculator de bord, oferindu-le astfel ocupanților o soluție de conectare simplă, performantă și economică. Sistemul va evolua în continuare în viitor.
  • MANIFESTO dezvăluie o altă inovație care se va regăsi pe viitoarele modele Dacia. Este vorba de YouClip, un sistem care permite fixarea cu ușurință a unor accesorii utile și modulabile.
  • MANIFESTO dispune de tracţiune integrală, o gardă la sol generoasă, susținută de anvelope de mari dimensiuni, precum și de o caroserie adaptată pentru incursiunile pe traseele cele mai dificile.
  • Este şi un vehicul complet impermeabil: interiorul poate fi spălat fără cea mai mică problemă cu un simplu furtun cu apă.
  • Iar husele amovibile ale scaunelor se pot transforma în saci de dormit în numai câteva secunde.
  • Plafonul permite transportul unor obiecte de forme și dimensiuni din cele mai diverse, datorită sistemului de fixare modulabil și amovibil care oferă numeroase configurații pentru ancorarea încărcăturii.
  • MANIFESTO dispune de o baterie dedicată detaşabilă care furnizează electricitate prin intermediul unei prize casnice, asigurând astfel, în caz de nevoie, energia necesară pentru diferitele activități în aer liber.
  • MANIFESTO reflectă viziunea Dacia asupra unui vehicul cu un impact minim asupra mediului. Compact și ușor, conceptul are un consum redus de energie. Principalele elemente din plastic ale caroseriei au un conținut important de material reciclat. Denumit Starkle®, acesta este obținut din transformarea polipropilenei și are un aspect elegant.
    • Interiorul se remarcă prin utilizarea unor elemente naturale, precum lemnul de plută, folosit la planșa de bord. La fel ca în cazul modelelor de serie recente, nu dispune de ornamente cromate.
  • Iar anvelopele de tip „Airless” constituie un alt element inovator al conceptului, fiind în același timp ecologice și economice. Principalul avantaj al acestei soluții este durabilitatea – anvelopele nu pot face pană și pot fi păstrate pe toată durata de utilizare a vehiculului.

Însăşi conceptul nu se va transforma într-un model de serie, însă versiunea prezentată astăzi va continua să evolueze pe măsura explorării de noi idei.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/