(video) Premieră: Ediţia limitată şi exclusivă BMW M4 Competition x KITH

La doar câteva săptămâni de la premiera sa mondială, BMW M introduce un model ediţie foarte special al noului BMW M4 Competition Coupe. Creat în colaborare cu Kith, un brand lifestyle din New York, BMW M4 Competition x KITH este limitat la doar 150 de unităţi la nivel mondial şi dispune de detalii unice de design exterior şi interior.

BMW M GmbH a preluat efervescenţa de pe scena fashion în ascensiune şi a replicat parteneriatul cu artistul contemporan FUTURA 2000 cu un nou proiect plin de emoţie. Pentru Ronnie Fieg, fondatorul Kith şi pasionat BMW, colaborarea aduce o încheiere a unei călătorii plină de emoţie.

Noul BMW M4 Competition x KITH poate fi precomandat de astăzi, 23 octombrie (puteţi contacta dealerul de la Chişinău pentru a afla dacă este disponibil). În acelaşi timp, Kith va oferi o colecţie de 96 de piese de îmbrăcăminte şi accesorii create exclusiv, în toate magazinele sale şi online.

“Nu este prima dată când BMW M GmbH a lansat o ediţie limitată a unuia dintre automobilele noastre ca parte a unei colaborări exclusive. Legătura cu Ronnie Fieg şi Kith este o mare oportunitate pentru BMW M GmbH pentru a acoperi decalajul dintre BMW M3 original şi noul BMW M4 Competition Coupe din a şasea generaţie a acestei game de modele emblematice. De asemenea, ne permite să ne adresăm şi unui nou public-ţintă interesant. Scena streetwear se transformă de la un fenomen cultural la o atitudine de viaţă globală şi aduce un brand nou şi foarte distinct de exclusivitate în multe domenii diferite”, comentează Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH.

“Tot ceea ce lucrăm la Kith trebuie să provină dintr-o idee autentică. Câteva dintre amintirile mele favorite din copilărie sunt despre momentele când îmi vizitam bunicul şi călătoream cu modelele lui BMW în anii ’80. Îmi aduc aminte că avea un 320i generaţie E21, iar cel mai mult preţuia un M3 E30. Aceste momente de viaţă mi-au modelat pasiunea pentru BMW, aşa că implicarea în acest proiect alături de ei a fost încheierea unei bucle”, spune fondatorul Kith, Ronnie Fieg.

Recent, Fieg şi-a cumpărat propriul exemplar al legendarului BMW M3 E30. Iar BMW M GmbH a aliniat acest M3 de primă generaţie, pregătit cu desăvârşire, pentru prezentarea oficială a colaborării la magazinul pop-up Kith din Brooklyn, în 23 octombrie. Alături s-a aflat noul reprezentant unic al celei mai noi generaţii – a şasea – a modelului de înaltă performanţă.

Asemenea automobilului lui Fieg, BMW M4 Design Study by KITH este vopsit în nuanţa Cinnabar Red, folosită iniţial pentru M3 E30. Această finisare nu mai este valabilă pentru gama BMW obişnuită, dar a fost aleasă special în acest caz pentru BMW M4 Design Study by KITH pentru a accentua conexiunea dintre cele două automobile. Logoul M4 Competition de pe hayon a fost înlocuit cu un logo Kith, de culoare neagră, cu dungile BMW M în acelaşi stil.

Acest logo apare şi în formă iluminată sub tetierele scaunelor-scoică M Carbon, iar inscripţia Kith este gofrată în pielea neagră a tetierelor şi a consolei centrale.

Pielea cu inscripţie gofrată, ce a fost aleasă pentru acest model foarte personalizat, a fost utilizată şi pentru husele scaunelor de la modelul BMW M3 E30 al lui Fieg. Aici, logoul Kith cu dungi BMW M are inscripţie argintie, în timp ce versiunea specială a logoului BMW de epocă împodobeşte capota, capacul portbagajului şi volanul, cuvântul “Kith” înlocuind “BMW”.

Combinarea logourilor este o marcă înregistrată a multor parteneriate pe care Kith le-a avut cu alte companii renumite la nivel global. Dar aceasta este prima dată când BMW şi-a modificat logoul pentru un partener de colaborare!

Logoul fusion creat pentru cele 150 de unităţi ale BMW M4 Competition x KITH adaugă un inel suplimentar în jurul emblemei BMW în culorile albastru deschis, albastru închis şi roşu ale BMW M. În plus, există detalii în inscripţii luminoase care se concentrează pe Kith şi colaborare. Şi spatele BMW M4 Competition x KITH are logoul Kith de culoare neagră cu dungile BMW M.

Modelele ediţie specială sunt disponibile exclusiv cu finisajele mate Frozen Black, Frozen Dark Silver şi Frozen Brilliant White ca omagiu pentru cele mai populare trei culori ale BMW M3 E30 din acele vremuri.

Unul dintre principalele puncte de atracţie ale modelelor ediţie specială este designul Kith al acoperişului din fibră de carbon. Pentru această dotare opţională, inscripţia Kith de culoare gri cu dungile BMW M este ţesută în suprafaţa acoperişului.

Frânele M Compound cu etriere roşii ce poartă logo-ul M sunt disponibile standard. Acestea sunt vizibile clar prin jantele M forjate, cu design double-spoke şi finisare bicoloră 826M / Jet Black foarte lucios (pe faţă de 19 inci, pe spate de 20).

În interiorul lui BMW M4 Competition x KITH, scaunele-scoică M Carbon tricolore dispun de culorile albastru deschis şi roşu ale BMW M care adaugă detalii atractive tapiţeriei integrale cu piele Merino neagră. Ca şi la BMW M3 E30 al lui Ronnie Fieg, inscripţia Kith este gofrată în pielea neagră a tetierelor faţă şi spate şi consola centrală ale BMW M4 Competition x KITH. Consola centrală dispune şi de o emblemă exclusivă cu logoul Kith şi dungile BMW M. Emblema M iluminată de sub tetierele faţă are şi inscripţie Kith.

Modelul ediţie specială are acelaşi profil tehnic precum BMW M4 Competition Coupe. Noul motor cu şase cilindri dispuşi în linie, capabil să urce în turaţii, utilizează cea mai nouă versiune a tehnologiei M TwinPower Turbo pentru a produce 510 CP, în timp ce cuplul maxim este de 650 Nm. Transmisia M Steptronic cu Drivelogic, cu opt trepte, este disponibilă standard. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 3.9 secunde, în timp ce 200 km/h se ating după 12.5 secunde. Pe lângă tracţiunea spate clasică, BMW M4 Competition x KITH poate – asemenea BMW M4 Competition Coupe – fi comandat opţional şi cu tracţiune integrală M xDrive!

Pe lângă echiparea standard a BMW M4 Competition Coupe şi dotările personalizate ale colaborării cu Kith, modelul ediţie specială poate fi comandat cu o serie de alte opţiuni. Asemenea frânelor M Compound, jantelor forjate M şi scaunelor-scoică M Carbon, pachetul M Carbon pentru exterior, farurile BMW Laserlight şi luminile BMW Individual Shadowline sunt standard. În plus, habitaclul include benzi decorative Carbon Fibre pentru interior şi butoane cu aplicaţii galvanizate.

Livrările ediţiei limitate BMW M4 Competition x KITH vor începe în vara anului 2021.

https://www.instagram.com/p/CGr9yo3JK0O/?igshid=1qqmo8h6x4p2e

Vezi și:

https://autoblog.md/foto-pentru-iubitorii-de-suv-uri-mari-si-negre-noul-bmw-x7-dark-shadow-edition/

Cmentariile sunt închise