(video) Premieră europeană: Ford Mustang GT California Special va aduce vara mai repede

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Stilul coastei de vest a Americii a traversat Atlanticul! Ford Mustang California Special sosește în Europa pentru prima dată, fiind anterior disponibil doar în SUA. Modelul se alătură familiei de modele Mustang GT şi Mustang Mach 1, fiind construit pe baza decapotabilei GT cu motor V8.

Când emblematicul Ford Mustang a ieșit pentru prima dată în stradă în 1964, cluburi de proprietari au apărut în America, iar mulți dealeri regionali şi-au creat propriile modele personalizate. Unul – inspirat de prototipul coupeului Shelby GT notchback din 1967 – a ajuns să se numească California Special.

Versiunea originală avea o grilă înnegrită, proiectoare anti ceață și dungi laterale de curse care se întindeau până la noile prize de aer lateral-posterioare, precum și un spoiler inspirat de modelul Shelby. Impresionată, compania Ford a pus în producție în 1968 un număr limitat de mașini California Special.

Caracteristici cheie:

  • Noua interpretare reflectă originalul cu o grilă frontală cu plasă tip fagure finisată în negru Abanos și cu o insignă GT/CS în Race Red, precum și dungi laterale inferioare finisate în negru, roșu și gri. Încorporând logouri GT/CS, dungile rulează de la aripile din față până în spate și au un script ascuns “California Special”, care este aproape invizibil în condiții de lumină scăzută, dar devine mult mai proeminent în lumina mai directă a soarelui.
  • Dispune de un splitter frontal mai mare și opţional nişte prize de aer pe aripile posterioare. În spate există o emblemă specială. Jantele unice din aliaj cu cinci spițe măsoară 19 inci şi sunt finisate în Carbonised Grey pentru a completa splitterul, pragurile laterale și difuzorul. Sub capotă, breteaua dispune de o insignă California Special.
  • Nouă culori exterioare, inclusiv Grabber Blue și Cyber Orange care sunt o semnătură a modelului, contrastează cu acoperișul negru care se poate deschide în opt secunde.
  • Mai dispune de scaune frontale încălzite şi ventilate standard; scaune din piele și panouri ale uşilor finisate parțial cu tapiţerie gri Miko (un material ecologic, sintetic, realizat din poliester reciclat) şi cu cusături roșii; logo în relief GT/CS pe scaune şi covoraşe; panou de instrumente finisat cu aluminiu Carbon Hex cu o insignă unică Mustang California Special; sistem multimedia SYNC 3 pe monitor tactil de 8 inci, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto; un modem FordPass Connect standard; o suită de sisteme de asistenţă cu Adaptive Cruise Control with Pre-Collision Assist şi Lane Keeping Alert incluse.
  • Sub capotă are un V8 de 5.0 litri, cu 450 CP şi 529 Nm de cuplu. Poate fi combinat cu o cutie de viteze manuală în şase trepte cu rev-matching sau una automată în 10 trepte. În primul caz poate face 0-100 km/h în 4.8 secunde, în al doilea – 4.5 secunde. Viteza maximă e limitată la 250 de km/h.
  • Transmisia automată optimizează, de asemenea, performanța în funcție de modul de conducere selectat (Normal, Sport, Track și Snow/Wet), iar modul Good Neighbour poate limita automat zgomotul eșapamentului la orele preprogramate ale zilei.
  • Tracțiunea și aderența în viraje sunt maximizate de un diferențial standard cu alunecare limitată și de o suspensie MagneRide opţională, care monitorizează condițiile de o mie de ori pe secundă și utilizează un fluid controlat electronic pentru a se potrivi rezistenței la amortizare la scenariul de conducere.

Un preţ de start nu a fost anunţat pentru moment.

Caracteristici tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/